Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Refacem complet sistemul educațional arădean!”

Europarlamentarul Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad, susține că marți va avea o întâlnire cu Monica Anisie, ministrul Educației, la care vor mai participa deputatul Glad Varga, primarul Călin Bibarț, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean și Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al CJA. Vor fi abordate probleme care țin de învățământul arădean.

Gheorghe Falcă: „Refacem complet sistemul educațional arădean!”
Comentează 3

Astăzi am avut o vizită de lucru pe șantierul noii clădiri a Palatului Copiilor împreună cu deputatul Glad Varga și inspectorul școlar general, Marius Gondor. În urma acestei vizite am luat legătura telefonic cu doamna Monica Anisie, ministrul Educației și am convenit că este necesară o întâlnire punctuală săptămâna viitoare marți, la ora 10:30. La întâlnirea cu doamna ministru voi participa împreună cu delegația administrației arădene formată din Glad Varga, Călin Bibarț, Iustin Cionca și Sergiu Bîlcea. Vom aborda teme importante pentru sistemul de învățământ arădean cum ar fi reintroducerea în circuitul administrației locale și județene a clădirilor unităților de învățământ care se află într-o situație precară. De asemenea vom solicita ca Hotelul Sport, care nu este finalizat de ani de zile să intre în patrimoniul administrației locale pentru a putea termina proiectul. Vom discuta cu doamna ministru încă un subiect esențial pentru arădeni, Palatul Copiilor. Este important ca finalizarea acestei clădiri să fie cât mai rapidă”, a declarat Gheorghe Falcă.

În continuare, acesta susține că se așteaptă că unul dintre proiectele pe care le-a inițiat pe când era primar al municipiului, „Masa caldă pentru elevi”, de fapt proiectul său de suflet, după cum mărturisește, va fi extins la nivel național de către Ministerul Educației. „Acest program a avut ca efecte o reducere semnificativă a abandonului școlar în rândul elevilor care au beneficiat de acest proiect. Am încredere că vom veni cu vești bune de la Ministerul Educației și vom reuși într-un final să realizăm ceea ce nu au fost în stare social-democrații: refacerea sistemului de învățământ arădean”, a încheiat europarlamentarul Gheorghe Falcă.

 

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite