Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăria a primit finanțarea pentru podul peste Mureș de pe Șaguna


Primarul Călin Bibarț a anunțat astăzi că Primăria a obținut finanțarea pentru construirea podului peste Mureș care va fi amplasat în continuarea străzii Andrei Șaguna.  Este vorba despre aproape 50 de milioane de euro, fiind vorba despre una dintre cele mai mari investiții de acest tip din țară.

Primăria a primit finanțarea pentru podul peste Mureș de pe Șaguna
Comentează 0

Primăria Municipiului Arad și  Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) au semnat acordul de finanțare pentru proiectul „Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare”. Proiectul presupune construirea unui nou pod peste Mureş şi achiziţionarea a zece autobuze electrice (cinci de capacitate medie în lungime de 12 m și  cinci de capacitate mică în lungime de 10 m),  amenajarea de străzi noi ( în continuarea străzii Andrei Șaguna – str. Câmpia Turzii, continuare str. Ticu Dumitrescu) și  reabilitarea străzii Andrei Șaguna, tronsonul cuprins  între str. Condurașilor și str. Barbu Lăutaru. De asemenea în cadrul aceluiași proiect se vor amenaja  două stații de alimentare pentru autobuzele electrice și se vor construi șase și se vor moderniza 17 staţii de transport public de călători. În plus se vor amenaja noi piste pentru biciclete pe zona cuprinsă între str. Andrei Șaguna  şi  noul pod și de la intersecția cu str. Economului până la str. Ogorului și se vor achiziționa 330 de biciclete. Am semnat în sfârșit acordul de finanțare cu ADR Vest pentru unul dintre cele mai mari proiecte din fonduri europene din România! Aproape 50 de milioane de euro pentru un proiect cu un impact decisiv asupra traficului și a transportului public din Arad! Din păcate a trebuit să așteptăm aproape un an de zile până ce un domn de la București a semnat o hârtie de la minister. Intrăm în linie dreaptă, documentele pentru licitația de proiectare a podului sunt spre final, dăm drumul și licitației pentru autobuze și biciclete, astfel încât să câștigăm timp. Este un proiect pe patru ani de zile, nu ar trebui să mai avem nicio piedică, decât probabil eventualele  contestații la licitații, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Proiectul se realizează în cadrul POR 2014 -2020, Axa 4, Obiectivului Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.  „La finalizarea lucrărilor, o parte din traficul din Aradul Nou va fi preluat de noul pod”, a încheiat Bibarț.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide