Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tramvaie noi și autobuze electrice pentru un transport în comun la standarde europene

Aradul va avea un parc de tramvaie noi care va acoperi toate necesităţile Companiei de Transport Public Arad, astfel încât călătorii să beneficieze de condiţii la standarde europene.

Tramvaie noi și autobuze electrice pentru un transport în comun la standarde europene
Comentează 0

„În maxim 5 ani de zile ajungem la 59 de tramvaie noi și 22 autobuze electrice,  suficiente, conform estimărilor CTP Arad, pentru a acoperi toate rutele de transport public din municipiu”, a declarat primarul Călin Bibarț în cadrul conferinței de presă organizate miercuri, 7 septembrie 2022.

În primăvara anului 2019, Primăria Municipiului Arad a semnat cu Astra Vagoane Călători Arad contractul pentru furnizarea etapizată a 28 de tramvaie moderne. Pentru toate, municipalitatea arădeană a identificat ca sursă de finanțare fondurile europene. Astfel, în prezent „în trafic sunt 24 de tramvaie noi, dacă le luăm în calcul și pe cele care urmează să fie livrate: unul săptămâna viitoare, iar cel de-al doilea până la finele lunii octombrie a acestui an. Ar mai fi necesare încă 25 de garnituri de capacitate medie pentru care demarăm procedura de licitație și la fel cum am procedat și în cazul contractului încheiat cu Astra în 2019, pe măsură ce vom obține finanțări europene sau de altă natură, vom da comenzi pentru ele”, a detaliat edilul Călin Bibarț.

Flota Companiei de Transport Public Arad este înnoită și cu autobuze electrice.  Anul trecut municipalitatea arădeană a semnat un contract de achiziţie a zece astfel de mijloace de transport în comun, banii fiind alocaţi tot printr-un program cu finanţare europeană. Două dintre acestea au fost deja livrate și puse în circulație cu ocazia Zilelor Aradului. Pentru alte 12 autobuze electrice Primăria Arad se pregătește să inițieze procedura de licitație.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite