Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiectele care schimbă radical Aradul intră în linie dreaptă! (ADVERTORIAL)

Aradul frumos nu este un simplu slogan – este un obiectiv la care se munceşte deja. Rezultatele încep să se vadă şi vor continua să schimbe oraşul radical. Sunt zeci de milioane de euro câştigate de administraţia liberală din fonduri europene, în timp ce alte proiecte sunt pregătite pentru a obţine finanţare.

Proiectele care schimbă radical Aradul intră în linie dreaptă! (ADVERTORIAL)
Comentează 0

S-au făcut paşi mari pentru valorificarea Cetăţii Aradului. „Am semnat în prezenţa primului ministru Ludovic Orban un protocol prin care 80 de milioane de euro, bani europeni, vor ajuta la renovarea cetăţii şi transformării în centru civic. Este un vis al nostru, al arădenilor şi îl vom împlini. Am pornit deja demersurile pentru a renova, din fonduri europene, o serie de obiective, printre care Biserica Franciscană”, a declarat primarul PNL Călin Bibarţ.

Refacerea centrului Aradului a început deja, iar administraţia PNL a dat un exemplu prin renovarea clădirilor reprezentative pe care le deţine – Palatul Cultural (gata deja), faţada Teaatrului (se lucrează în acest moment), Colegiul Economic (gata), Colegiul Elena Ghiba Birta (se lucrează). În următorii patru ani, toate clădirile Primăriei din centru vor fi renovate. Deciziile luate pentru a impozita mai mult imobilele cu faţade degradate dă rezultate, tot mai multe clădiri au altă înfăţişare. Prin sprijinul acordat celor care îşi renovează faţadele, se urmăreşte ca în următorii patru ani să avem 60% din faţade renovate.

Este pregătit un proiect în valoare de 25 de milioane de euro pentru remodelarea Bulevardului Revoluţiei, transformarea din zonă polarizatoare de trafic în zonă cu atractivitate ridicată pentru modurile de transport nepoluante. Tronsonul dintre Piața Revoluției și Piața Teatrului va avea trotuare extinse şi va fi conectat la zonele pietonale din Piața Avram Iancu și străzile Unirii, Vasile Goldiș și Mețianu. Un alt proiect, în valoare de 7,5 milioane de euro vizează amenajarea și punerea în valoare a malurilor Mureșului pe tronsonul cuprins între Parcul Europa și Podul Decebal. Proiectul prevede amplasarea de mobilier urban, locuri de joacă pentru copii, amenajări pentru recreere și socializare adulți (scuaruri, bănci, pergolă), amenajări pentru activități sportive, rețea de iluminat public ambiental și ornamental, refacerea vegetaţiei.

„În perioada 2020 – 2024 depăşim etapa birocratică şi ajungem la lucrări în oraş pentru multe din proiectele la care ne gândim. Curajul schimbării înseamnă să îndrăzneşti să te apuci de poiecte mari, importante, care schimbă în bine aspectul oraşului, curajul de a face Aradul să strălucească”, a spus Sergiu Bîlcea, viitorul viceprimar PNL al Aradului.

Comandat de PNL Arad, executat de SC Lexus Publicitate SRL, cod mandatar 21200012

 

 

Articole asemanatoare