Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ultimul căpitan al echipei UTA ,care a evoluat pe fostul stadion ”Francisc Neuman”, împlinește astăzi 42 de ani

Ultimul căpitan al echipei UTA ,care a evoluat pe fostul stadion ”Francisc Neuman”, împlinește astăzi 42 de ani
Comentează 0


Născut pe data de 14 aprilie 1978, Sorin Botiș a fost ultimul căpitan al UTA-ei care a evoluat pe stadionul ” Francisc Neuman” înante ca acesta să intre în faza reconstrucției.

Acest lucru s-a întâmplat în anul 2014, anul promovării roș-albilor în liga a III-a.

Plecat în 2002 la Sheriff  Tiraspol, echipă la care a jucat 11 meciuri, Sorin s-a transferat ,un an mai târziu , la Ferenczvaros TC Budapesta unde a debutat pe 2 august 2003 împotriva lui Videoton. În capitala Ungariei a evoluat 51 de meciuri, înscriind 3 goluri, după care, s-a tranferat tot în Ungaria la echipa Zalaegerszegi TE, echipă la care a evoluat 3 sezoane. Fotbalul maghiar l-a  curtat în continuare, așa că Sorin Botiș ia din nou drumul Budapestei, de data aceasta la Honved, unde a debutat pe data de 31 iulie 2006. În fine, aventura  maghiară a arădeanului se va încheia la Bekecsaba, după un contract semnat în 2012.
La 35 de ani, în 2013, ” Sore” vine acasă la Arad și se implică în frumosul proiect din viața UTA-ei, moment în care pe brațul lui va sta timp de trei ani banderola de căpitan de echipă ,trei ani în care UTA va promova trei sezoane consecutive în trei serii ierarhice, din liga a IV-a până în liga a II. În acesti trei ani, Sorin Botiș a jucat 84 de meciuri ( 25 liga a IV-a+baraj, 22 liga a III-a și 35 liga a II-a + baraj)
Pe plan internațional, ” Căpitanul” are 2 meciuri jucate în UEFA Champions League, 3 în UEFA Cup, 2 în UEFA Intertoto Cup și 2 în UEFA Europa League 

Actualmente Sorin Botiș este căpitan de echipă și manager la ”Olimpia Bujac 1975 ”, în liga a 5-a și recent și-a format Academia de fotbal ”Visul Căpitanului Botiș” ( Botiș Captain's Dreams) din Bujac , str. Independenței nr. 5 D

La mulți ani, căpitane!
 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite