Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

UAV îi provoacă pe adolescenţi la creaţie literară

UAV îi provoacă pe adolescenţi la creaţie literară
Comentează 1

Pentru al patrulea an, Facultatea de Ştiinţe Umaniste şi Sociale a lansat provocarea creaţiei către adolescenţii din Arad şi din ţară. Ediţia a IV-a a Concursului naţional de creaţie literară şi eseistică „Adolescenţa şi provocările scrisului”, concurs înscris în Calendarul MECS 2015-2016, are loc în această perioadă la universitatea de stat din Arad. „Proiectul literar al Facultăţii de Ştiinţe Umaniste şi Sociale este unul de succes. Numărul mare de participanţi înscrişi în ediţiile anterioare, faptul că a fost cuprins în Calendarul MECS dovedeşte că  iniţiativa colegilor mei este apreciată. Sperăm ca şi anul acesta să se bucure de acelaşi interes din partea elevilor iar numărul lucrărilor participante să fie tot mai mare. Mulţumim Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru sprijinul acordat, pentru buna colaborare cu universitatea noastră ” a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr Ramona Lile

 „Am fost alături încă de la prima ediţie a acestui concurs în calitate de profesor coordonator iar acum, în calitate de inspector de specialitate. Ne bucură această colaborare cu Universitatea Aurel Vlaicu din Arad şi sperăm să mai participăm la încă multe ediţii de aici înainte”, a punctat inspectorul de limba şi literatura română din cadrul IŞJ Arad, Andreia Maxim.

Premiile pe 17 iunie

Zeci de lucrări ale elevilor arădeni au fost deja trimise spre jurizare. Pentru cei din alte judeţe, termenul final de trimitere al compoziţiilor este data de 17 iunie. „Concursul se adresează elevilor de liceu, iar titlul este generic, nu este o temă impusă. Sunt patru secţiuni: proză (în limba română), poezie (în limba română), eseu (în limba română) şi proză/poezie/eseu într-o limbă modernă (engleză, franceză, germană). Aşteptăm cu interes să le evaluăm creaţiile şi să-i premiem pe cei mai buni” a precizat decanul facultăţii, conf.univ.dr. Otilia Huţiu.

 Premierea celor mai talentaţi elevi arădeni va avea loc vineri, 17 iunie, în amfiteatrul A1 din Complexul M  al UAV.

C. P.

 

 

 

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite