Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tsunami devastator în Indonezia: 62 de morţi şi aproape 600 de răniţi

Imagini apocaliptice, în Indonezia, unde un tsunami a ucis cel puțin 62 de oameni și a rănit aproape 600. Multe persoane sunt date dispărute, așa că autoritățile se așteaptă ca bilanțul tragic să crească. 

Tsunami devastator în Indonezia: 62 de morţi şi aproape 600 de răniţi
Comentează 0

Valul tsunami a lovit duminică dimineaţă zonele de coastă din Indonezia și a lăsat dezastru în urma lui. Specialiștii spun că ar fi fost generat de erupţia Vulcanului Krakatoa. Acesta este situat în strâmtoarea dintre insula Java şi Sumatra. Agenţia indoneziană de geofizică a informat că vulcanul a erupt cu aproximativ 24 de minute înainte ca tsunamiul să se producă. Oficialii au adăugat că se întâmplă rar ca erupţiile unui vulcan să provoace un tsunami. 

 
Nouă hoteluri, aproximativ 430 de case, zece vase şi zeci de maşini au fost avariate pe plaja Carita din provincia Banten. Numeroase persoane sunt date dispărute.


Într-un filmuleţ postat pe reţelele de socializare, se vede cum o formaţie rock care susţinea un concert a fost surprinsă de valuri. Cel puţin unul dintre membrii săi a murit.

Iniţial, autorităţile indoneziene au anunţat că valul nu era un tsunami, ci o maree înaltă şi au cerut populaţiei să nu intre în panică.

Pe 28 septembrie, un cutremur cu magnitudinea 7,5 şi tsunamiul care a urmat au devastat oraşul Palu, situat pe coasta de vest a insulei Sulawesi, şi împrejurimile sale. Cel puţin 2.073 de persoane au murit, însă alte 5.000 sunt încă date dispărute, majoritatea îngropate sub dărâmăturile clădirilor distruse. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite