Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trei noi emisiuni de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor Publice a început să facă, de astăzi, trei noi emisiuni de titluri de stat destinate populației. Este vorba despre titluri cu scadențe la doi, trei și cinci ani, care vor avea dobânzi anuale de 4%, 4,5%, respectiv 5%.

Trei noi emisiuni de titluri de stat pentru populație
Comentează 0

Ministerul Finanțelor Publice a început să facă, de astăzi, trei noi emisiuni de titluri de stat destinate populației. Este vorba despre titluri cu scadențe la doi, trei și cinci ani, care vor avea dobânzi anuale de 4%, 4,5%, respectiv 5%. Asta, în condițiile în care veniturile astfel obținute nu sunt impozabile. „Titlurile de stat pot fi cumpărate: între 4 și 22 februarie 2019 de la unitățile Trezoreriei Statului; între 4 și 21 februarie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Poștei Române, din mediul urban, și până în 20 februarie 2019 la cele din mediul rural. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni”, susțin reprezentanții Fiscului arădean.

De menționat că investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior însă, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate.

Titlurile de stat care au fost lansate astăzi sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de un leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. „În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale ce le atestă această calitate. Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni, iar maturitățile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori”, mai spun finanțiștii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite