Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministerul de Finanțe continuă și luna aceasta emisiunile de titluri de stat pentru populație

Românii pot subscrie începând de luni, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% și, respectiv, 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Ministerul de Finanțe continuă și luna aceasta emisiunile de titluri de stat pentru populație
Comentează 0

Titlurile de stat pot fi cumpărate: în perioada 3 – 28 iunie de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului; în perioada 3 – 27 iunie prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, iar în perioada 3–26 iunie 2019 din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de un leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe tot parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maturitățile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.

Prospectul de emisiune, și orice eventuale modificări ale acestuia, se publică pe: http://http://www.mfinante.ro, http://www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, https://www.comunicatii.gov.rohttps://www.posta-romana.ro.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite