Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trei motive pentru care să utilizezi peleții din lemn în detrimentul combustibililor clasici

Incalzirea locuintelor in timpul iernii este un lucru care poate genera cheltuieli destul de mari, mai ales in situatia in care sistemul de incalzire functioneaza pe baza cobustibililor clasici.

Trei motive pentru care să utilizezi peleții din lemn în detrimentul combustibililor clasici
Comentează 0

Centralele pe peleti din lemn reprezinta la ora actuala una dintre cele mai bune alternative la care se poate apela atunci cand vine vorba despre incalzirea locuintelor avand in vedere ca acestea duc numeroase beneficii si avantaje. Datorita faptului ca peletii din lemn sunt un tip de cobustibili foarte accesibil, acest lucru determina din ce in ce mai multi oameni sa treaca la centralele care functioneaza pe baza peletilor din lemn.

Peletii din lemn sunt combustibili solizi, cu continut scazut de umiditate, obtinuti din rumegus, aschii din lemn, sau chiar scoarta de copac prin presare. Peletii din lemn au devenit un combustibil foarte atractiv in conditiile in care acesta este mult mai accesibil decat combustibili clasici a caror pret se afla intr-o crestere constanta si vertiginoasa. Peleti de lemn se pot achizitiona la ora actuala si online, prin intermediul unor magazine de profil, precum este si Tomibena.com. Iata 3 motive pentru care sa optezi pentru o alta modalitate de incalzire a locuintei tale, bazate pe arderea peletilor din lemn.

 

Peletii din lemn sunt combustibili ecologici.

Un lucru interesant de stiut despre acesti peleti este faptul ca sunt proveniti in totalitate din deseuri lemnoase, astfel ca niciun rest de pe urma prelucarii lemnului nu este pierdut. Problema defrisarilor masive este una destul de bine conturata si in tara noastra, astfel ca alegerea acestor combustibili cu siguranta poate face o diferenta uriasa in acest sens, mai ales daca ne raportam pe un termen mai lung de timp. Mai mult decat atat, emisia de fum rezultata in urma arderii peletilor este mult mai redusa decat in cazul combustibililor clasici precum lemnul si in plus, cenusa rezultata in urma procesului de ardere, poate fi utilizata ca si ingrasamant avand in vedere ca contine numeroase minerale.

 

Peletii din lemn sunt economici.

Unul dintre lucrurile cele mai avantajoase la acesti peleti de lemn este faptul ca sunt mult mai economici decat lemnul avand in vedere ca procesul de creare este unul simplu, iar datorita faptului ca acestia sunt creati doar din deseuri lemnoase, face ca pretul acestora sa fie unul foarte accesibil. In general, prin alegerea incalzirii locuintei prin intermediul peletilor si cu ajutorul unei centrale special creata in acest sens costul aferent incalzirii va scadea cu aproximativ 20-30%. Pe termen lung, o astfel de investitie, ne-ar putea ajuta sa economisim niste sume destul de importante de bani.

 

Peletii din lemn sunt usor de depozitat.

Tot un avantaj important al acestor combustibili il reprezinta si faptul ca sunt foare usor de depozitat spre deosebire de lemn care ocupa destul de mult spatiu, indiferent de modul in care alegem sa il depozitam. Peletii din lemn au dimensiuni foarte reduse, astfel ca nu sunt doar usor de depozitat, insa si de transportat in locul unde avem amplasata centrala termica.


Scrie un comentariu

trimite