Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Tratamentul personalizat în ureteroscopia flexibilă pentru litiaza renală”

*Tema workshop-ului organizat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, în colaborare cu Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București

„Tratamentul personalizat în ureteroscopia flexibilă pentru litiaza renală”
Comentează 0

Aradul a fost gazda unui workshop în urologie, cu tema „Tratamentul personalizat în ureteroscopia flexibilă pentru litiaza renală”. Evenimentul, organizat sub egida Universității de Vest  „Vasile Goldiș” din Arad, a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, a fost susținut în sala de conferințe a UVVG.

„A fost ziua în care s-au prezentat noțiuni teoretice, cazuri clinice despre asemenea feluri de tratamente. Evenimentul este o reuniune între cea mai tânără facultate de medicină și prima facultate de profil,  „Carol Davila” din București, fapt care înseamnă mult pentru noi. Înseamnă drept o recunoaștere la grad egal a acestor Universități, chiar dacă mai avem multe de făcut și ca factor uman și ca dotare tehnică”, a declarat prof. univ. dr. Ioan Ioiart.

Partea teoretică a evenimentului a fost de fapt, o concluzie a parții practice a acestuia, desfășurată în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență, unde zece pacienți cu afecțiuni ale rinichiului au fost operați prin intervenții minim invazive, de echipe de medici din Arad, București, Argeș, Miercurea Ciuc și Timișoara.

„Sper că acest eveniment va aduce un plus de cunoștințe în terapia rinichiului prin aceste proceduri minim invazive, această tehnică robotică devenind în ultimii ani cel mai folosit procedeu de distrugere a calculilor renali. Ne revine obligația fermă de a identifica, monitoriza, gestiona și trata fiecare pacient și fiecare afecțiune, integrând astfel pregătirea noastră și educația noastră continuă în programe specifice. Într-un plan general, trebuie să ne focusăm și către medicina de prevenție, într-un context actual în care litiaza renală se constituie ca o afecțiune cu incidență în creștere, nu doar în Romania, ci peste tot în lume”, a precizat prof. univ. dr. Viorel Jinga, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prezent la evenimentul de la Arad printr-o intervenție online.

„Colaborarea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București ne onorează și reprezintă pentru noi, un semn al recunoașterii eforturilor UVVG de a pune la dispoziția studenților mediciniști din țară și străinătate, un nivel înalt de predare atât sub aspect teoretic, cât și practic. Să fii colaborator cu o universitate de prestigiu precum „Carol Davila” ne motivează și responsabilizează în același timp,   în păstrarea și  creșterea calității și performanțelor în domeniul educației”, a declarat prof. univ. dr. habil. Coralia Cotoraci, rector al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Pe lista subiectelor abordate în cadrul workshop-ului se regăsesc „Tehnica ureteroscopiei flexibile”, „Incidente și complicații  ale ureteroscopiei flexibile”, „Ureteroscopia flexibilă – între uz și abuz”.

Galerie foto (2)


Scrie un comentariu

trimite