Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Transport în comun cu tramvaie şi autobuze în culorile UTA-ei (FOTO)

Primăria Arad a stabilit culorile pe care le vor avea atât autobuzele electrice cât și tramvaiele de capacitate medie - se înţelege, tot electrice, ce vor rula în municipiu: roșu și alb.

Transport în comun cu tramvaie şi autobuze în culorile UTA-ei (FOTO)
Comentează 0

„Autobuzele electrice sunt comandate în culorile alb și rosu, la fel ca și tramvaiele de capacitate medie care sunt în lucru.  Primul va fi livrat la sfârșitul acestei luni și etapizat încă 14 bucăți în anii următori. În cazul în care prin  PNRR, rămâne ce s-a comunicat inițial, respectiv faptul că municipiile reședință de județ vor primi o sumă fixă pe mobilitate, pentru că noi avem contractate tramvaie, îi vom cheltui în acest scop. Am convenit ca cele dublu articulate care urmează să le cumpărăm să rămână verzi, iar cele de capacitate medie să fie roșu cu alb”, a declarat primarul Călin Bibarț, care a oferit câteva detalii și despre celelalte proiecte inițiate de municipalitate în vederea modernizării transportului public local.

Astfel proiectul care prevede achiziția, proiectarea și instalarea sistemului de e-ticketing la nivelul sistemului de transport public, proiect în valoare de 12,5 milioane de lei, este în implementare. Carduri inteligente, dispozitive de vânzare și reîncarcare a cardurilor, sisteme electronice de informare a pasagerilor, dar și acces Wi-Fi la internet la bordul tramvaielor și autobuzelor și în stații sunt doar câteva dintre caracteristicile sistemului electronic de taxare a biletelor, e-ticketing, la care se lucrează în prezent. La acestea se adaugă o aplicație android și iOS care va facilita accesul la toate mijloacele de transport în comun, inclusiv la sistemul de bike-sharing ce urmează să fie implementat în oraș. Investiţia se realizează din fonduri ale bugetului general al Municipiului Arad și fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.  În aceeaşi ordine de idei mai trebuie spus că potrivit celor declarate de edil, călătorii care îşi vor achita transportul prin intermediul aplicaţiei nu vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar.

120 de staţii intră la modernizat

Tot în cadrul conferinței de presă de miercuri, 13 octombrie 2021, edilul Călin Bibarț a vorbit și despre stadiul proiectului de modernizare a 120 de stații de autobuz din municipiu.

„Funcție de situația din teren, unele vor fi prevăzute cu copertină și panou de prezentare, dar vom avea și stații de autobuz fără copertină din lipsă de spațiu. Avem însă și un proiect pilot, care prevede ca în trei locații, Bujac, Podgoria și Piața Romană, stațiile de autobuz să fie prevăzute și cu toalete publice. Proiectul este în valoare de peste trei milioane de lei, cu termen de finalizare anul următor”, a încheiat primarul Călin Bibarț.

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide