Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tomograf pentru copacii municipiului

Tomograf pentru copacii municipiului
Comentează 0

Tomograful realizează 3 tipuri de scanări, și anume, o scanare sonică, una electrică și una dimensională. În urma acestor scanări un soft specializat realizează structura copacului, indicând defectele constatate. În urma acestor măsurători se va determina gradul de sănătate interioară a copacului la momentul scanării și, totodată, va proiecta o evoluție în timp a defectelor existente.

Aparatul a costat 157.000, lei aproximativ 28.000 euro fără tva. La ora actuală, aparatul este cel mai performant existent pe piață și cel mai important lucru este că folosește o metoda de determinare non-invazivă, determinările realizându-se fără a afecta integritatea copacilor.

Am decis să achiziționăm acest aparat pentru a avea o imagine cât mai clară și justificată prvind starea de sănătate a copacilor din orașul nostru, deoarece îmi doresc un oraș verde și frumos, a declarat primarul Municipiului Arad, Călin Bibarț.

De asemenea, primarul Călin Bibarţ a garantat că dorinţa administraţiei locale nu este aceea de a tăia copaci, ci de a planta copaci. Din toamna anului 2018 până în primăvara anului 2019, Primăria Municipiului Arad a plantat 1440 de arbori.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite