Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Centura oraşului, drumul expres Arad-Oradea şi cale ferată între Arad şi Timişoara cu trenuri care ating peste 160km/h

Centura oraşului, drumul expres Arad-Oradea şi cale ferată între Arad şi Timişoara cu trenuri care ating peste 160km/h
Comentează 0

 

Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi cu ocazia finalizării investiţiei de 5 milioane de lei a străzii Cometei, liderii administraţiilor locale alături de europarlamentarul Gheorge Falcă au vorbit despre marile proiecte ale Aradului. Printre subiecte s-au numărat: centura oraşului Arad, drumul expres Arad-Oradea şi o cale ferată modernă între Arad şi Timişoara. Redăm în continuare comunicatul de presă emis de Primăria Municipiului Arad: 

 


Este oficial! Municipiul Arad are finalizată cea de a zecea legătură cu centura ocolitoare a municipiului. Acest lucru a fost posibil ca urmare a unei investiții de 5 milioane de lei a municipalității arădene,  investiție finalizată de curând.  

Este vorba despre prelungirea străzii Cometei care leagă cartierul Grădiște de DN7. Investiția municipiului de peste 5 milioane de lei face legătura cu singura bucată de centură care ne lipsește. Mă bucur că am reușit să dăm Aradului această rută. Traficul în interiorul municipiului va fi considerabil diminuat, în special traficul greu din cartierul Micălaca, zona Calul Bălan şi din cartierul Grădişte. Cu siguranță această investiţie va duce totodată şi la dezvoltarea unei noi zone industriale la nivelul oraşului nostru. ”, a declarat primarul Călin Bibarț. 

Parteneriatul dintre Primăria Municipiului Arad și Consiliul Județean Arad dă un plus de valoare nu numai infrastructurii din această parte a municipiului, dar și dezvoltării economice a acesteia.

Odată cu realizarea proiectului Consiliului Județean Arad de închidere a inelului de centură, proiect în valoare de 38 milioane de euro, Aradul va fi primul municipiu din România cu inelul de centură închis complet. Ba mai mult ne gândim deja la următoarele proiecte. Vorbim despre drumul expres Arad – Oradea, dar și despre alte două intrări în zona industrială a Aradului.”, a subliniat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

Despre drumul expres Arad-Oradea a vorbit și europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Ne interesează foarte mult ca acest drum să devină a doua centură de la Vest la Nord pentru municipiul Arad. Consiliul Județean Arad va realiza această legătură rutieră,  astfel încât Aradul să aibă în final 2 inele de centură. Mai mult de atât vom discuta azi cu cei din conducerea Direcției  Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara posibilitatea ca municipiul să preia  drumul de la BAT până la ieșirea pe autostradă, astfel încât să se poată realiza cea de a doua intrare în zona industrială. Este o mai veche dorință a noastră, blocată timp de 6 ani. Singura soluție pentru a urgenta această investiție este să preluăm acest drum. ”, a menționat Falcă. 

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a vorbit și despre viitoarea legătură pe calea ferată între Arad și Timișoara.

Am discutat cu oficialii din Ministerul Dezvoltării posibilitatea finanțării unui proiect care presupune realizarea unei legături pe calea ferată între Arad și Timișoara. Aradul reușește astfel să-și îndeplinească obiectivele stabilite în cadrul Alianței Vestului.”, a punctat europarlamentarul Falcă.  

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite