Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Timișoara ne lasă mult în urmă. Va avea trei mall-uri noi, în care se investesc 200 mil. €

Timișoara ne lasă mult în urmă. Va avea trei mall-uri noi, în care se investesc 200 mil. €
Comentează 3

Timișoara a devenit orașul cu cea mai dinamică economie din ţară şi cu un climat solid pentru investiţii, conform unor specialiști citați de ZF.ro. Trei proiecte de centre comerciale cu o suprafaţă de peste 150.000 de metri pătraţi se vor materializa în următorii trei ani, după investiţii estimate la peste 200 mil. euro. 

Potrivit ZF.ro, două dintre proiecte - Timişoara Plaza al grupului israelian Plaza Centers şi Timişoara Centrum, un proiect ghidat de Ali Ergun Ergen – au fost anunţate în ultima lună. Al treilea, al sud-africanilor de la NEPI, ar putea fi gata în acest an după investiţii de 80 mil. euro.

„Pe lângă faptul că Timişoara aproape că nu are şomaj şi că este unul dintre foarte puţinele oraşe ale României care nu au resimţit criza, datele noastre arată că, în fiecare lună, noi avem surplus de monedă. Adică, la noi se cheltuieşte mai mult decât se câştigă în zonă. În weekend sunt foarte mulţi cetăţeni sârbi şi unguri care vin în Timişoara pentru cumpărături, chiar este o zonă de shopping suprapopulată“, este de părere Aura Junie, care conduce Direcţia de dezvoltare a Primăriei Timişoara.

Orașul de pe Bega este al doilea „hub“ economic al României după Bucureşti, zonă a unui judeţ în care aproape 200.000 de oameni lucrează în companii cu afaceri de peste 45 mld. lei (10 mld. euro), peste Cluj, Constanţa, Braşov sau Iaşi. Timişorenii au printre cele mai mari salarii din România, venitul mediu net fiind de peste 1.900 de lei în aprilie 2015 la nivel de judeţ, iar şomajul aproape că nici nu există, mai sciru jurnaliștii de la Ziarul Financiar.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite