Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Teatrul de vară de la Moneasa motiv de discordie în Consiliul Judeţean

Astăzi, la Consiliul Judeţean Arad, consilierii judeţeni s-au adunat la şedinţa ordinară pentru a vota punctele de pe ordinea de zi. Totul a decurs normal până s-a ajuns la punctul 28 de pe ordinea de zi.

Teatrul de vară de la Moneasa motiv de discordie în Consiliul Judeţean
Comentează 0

„Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării prin act adiţional a Contractului de administrare directă nr. 11.277/1.274/2010, încheiat între Judeţul Arad şi Centrul Cultural Judeţean Arad” - este punctul care a creat discordie între consilierii judeţeni de la PSD şi cei de la PNL. Consilierul judeţean Marius Sulincean a intervenit şi a cerut cedarea Teatrului de Vară, Primăriei Comunei Moneasa. Acesta a precizat şi că are loc un litigiu între Centrul Cultural Judeţean şi Primăria Moneasa motivând că terenul de sub teatrul de vară este al Primăriei. Acestuia i-a răspuns consilierul judeţean Garofiţa Popa, managerul GAL Podgoria Miniş-Măderat, care a insistat pentru votarea favorabilă a punctului de pe ordinea de zi, menţionând că GAL are un proiect în lucru în valoare de 95.000 de euro pentru zona Căsoaia care de asemenea este inclusă în punctul 28 de pe ordinea de zi: Este un proiect prin care ne dorim atragerea de fonduri europene în acea zonă. Dacă acest punct de pe ordinea de zi nu va trece, riscăm să pierdem proiectul”, a motivat Garofiţa Popa. 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca, a intervenit şi el la rândul său şi a transmis clar: „Nu cedăm Teatrul de Vară de la Moneasa. Primăria Moneasa nu este un administrator capabil să îl gestioneze. Primăria Moneasa are un buget insignifiant”, le-a spus Iustin Cionca consilierilor opoziţiei.

Punctul 28 de pe ordinea de zi nu a trecut. Cei de la PNL au votat favorabil, consilierii PSD-ALDE s-au abţinut, iar cei de la PMP au votat împotrivă. Preşedintele Iustin Cionca a asigurat că la următoarea votare acest punct va trece.  

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite