Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tartan pentru locurile de joacă din municipiu; Primăria investeşte nouă milioane de lei pentru siguranţa celor mici (FOTO)

Pentru protecția copiilor care frecventează locurile de joacă amenajate în municipiu, Primăria Arad prin Direcția Tehnică a demarat lucrările de amenajare a suprafețelor de joc cu pardoseală cauciucată de tip tartan.  Până în 20 aprilie, constructorul contractat de municipalitate este în cartierul Micălaca la cele 17 spații destinate celor mici din totalul celor 70, inventariate la nivelul municipiului.

Tartan pentru locurile de joacă din municipiu; Primăria investeşte nouă milioane de lei pentru siguranţa celor mici (FOTO)
Comentează 0

Investiția este considerată de municipalitate o necesitate, în condițiile în care în prezent cea mai mare parte a suprafețelor spațiilor de joacă din oraș sunt cu nisip, mărgăritar, iarbă sau pământ ce prezintă denivelări.  Nici suprafețele betonate amplasate în zona de siguranță a echipamentelor de joacă nu sunt o alternativă fericită, drept pentru care investiția în valoare de nouă milioane de lei realizată din bugetul local, va contribui la reducerea posibilităților de accidentare. În plus, suprafețele de tartan sunt rezistente la intemperii (îngheţ, dezgheţ), presupun costuri de întreținere mici  și contribuie semnificativ la înfrumusețarea zonelor de joacă, creându-se astfel un mediu propice pentru socializare, relaxare și petrecere a timpului în aer liber.

Lucrările se vor întinde pe durata a 12 luni, ceea ce înseamnă că în toamnă, mare parte din locurile de joacă din oraș vor fi prevăzute cu suprafețe de tartan”, a declarat primarul Călin Bibarț.

În încheiere, mai trebuie spus că reprezentanţii Primăriei îşi cer scuze pentru eventualele neplăceri provocate părinţilor şi copiilor, pe care îi roagă ca din motive de siguranță să evite, pe cât posibil, locurile de joacă aflate în lucru. 

        

        

        

        

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite