Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tânăr din Braşov decorat de preşedintele Zelensky

Un tânăr din Braşov, Radu Hossu, a fost decorat recent de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky.

Radu Hossu a ajuns popular în spațiul online din România în prima faza datorită rezumatelor de noapte, publicate începând cu luna februarie a anului trecut, cu referire la evoluția luptelor pe frontul din Ucraina.

Ulterior, românul s-a implicat în campanii de strângere de donații pentru soldații ucraineni, reușind să adune sute de euro convertiți în mașini de teren, alimente și, cel mai recent, într-un spital mobil destinat frontului din Ucraina, scrie realitatea.net.

Tânăr din Braşov decorat de preşedintele Zelensky
Comentează 0

„Cea mai mare onoare din viața mea: am fost decorat de Președintele Zelensky și în viitor voi primi distincția (aceasta este planul) pesonal din partea domniei sale!

Citez de pe site-ul președinției ucrainene: "DECRET AL PRESEDINTEI UCRAINEI Nr. 556/2023"

Pentru o contribuție personală semnificativă la consolidarea cooperării interstatale, sprijinirea suveranității statului și integrității teritoriale a Ucrainei, popularizarea statului ucrainean în lume, decretez:

[...]

Pentru a fi distins cu Ordinul de Merit, gradul III:

[...]

HOSSU Radu — voluntar, corespondent, filantrop, România

[...]

Președintele Ucrainei V.ZELENSKY

4 septembrie 2023"

----

Când pe 26.02.2022 am început să scriu "Rezumatele de Noapte", nu mi-am imaginat vreodată că voi ajunge ca undeva în viitor voi avea șansa să-l cunosc pe cel mai căutat om din lume din acel moment, fiind numărul 1 pe lista de asasinate a FSB-ului.

Când am început strângerile de fonduri în August 2022 unde mii de oameni au donat pentru a ajuta civilii și militarii Forțelor Armate ale Ucrainei, nu mi-am imaginat că viața mi se va schimba în bine (împlinirea de sine) și în rău (trecând prin momente absolut inimaginabile pentru orice om) că împreună vom atinge, vom alina și vom pune umărul la salvarea a sute, poate mii de vieți. Vieți care până pe 24 februarie trăiau în relativă pace și care nu-și doreau decât ce ne dorim cu toții: să ne îndeplinim visurile, să ne creștem copiii, nepoții, să ne căsătorim, să iubim, să călătorim, să așteptăm weekend-ul, concediul, să ne înjurăm șeful sau din potrivă. Lucruri absolut normale.

Și totuși am făcut-o”, a scris, printre altele pe Facebook Radu Hossu.

Sursa foto: Facebook Radu Hossu

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite