Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ucraina anunţă că va merge la negocieri de pace în Arabia Saudită

Conducerea de la Kiev a confirmat luni că Arabia Saudită se pregătește să organizeze un summit pentru pace în acord cu „formula ucraineană”, scrie adevarul.ro.

Ucraina anunţă că va merge la negocieri de pace în Arabia Saudită
Comentează 0

„Formula ucraineană de pace conţine zece puncte fundamentale, care, pe lângă garantarea păcii pentru Ucraina, va crea mecanisme de contracarare a conflictelor viitoare”, a declarat șeful Biroului Administrației Prezidențiale de la Kiev, Andrii Iermak, citat de Ukrinform.

Ierman subliniază că orice discuție asupra păcii în Ucraina „trebuie să se plece de la planul de pace” al Kievului.

Cotidianul american „The Wall Street Journal” (WSJ) a relatat sâmbătă că Arabia Saudită se pregătește să găzduiască pe 5 și 6 august discuţii de pace privind Ucraina, printre invitați figurând aproximativ 30 de țări occidentale şi în curs de dezvoltare, precum Brazilia şi India, dar fără Rusia.

Potrivit unul diplomaţi occidentali citaţi de WSJ, speranţa este că aceste discuţii, prevăzute să aibă loc la Jeddah, ar putea culmina cu un summit de pace anul acesta, în care liderii internaţionali să susţină un set de principii comune pentru încheierea războiului din Ucraina, care, la rândul lor, ar putea servi drept bază pentru negocieri între Kiev şi Moscova, mai favorabile ucrainenilor.

Pe de altă parte, diplomația rusă susține că poartă discuții privind perspectivele unei reglementări paşnice a războiului din Ucraina, menționând printre contactele sale state precum Brazilia, China și „partenerii africani”.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: comisarul.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite