Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Talent și creativitate la Concursul-Simpozion național de specialitate „Expectative”

Talent și creativitate la Concursul-Simpozion național de specialitate „Expectative”
Comentează 0

Vineri, 19 mai, la Liceul Tehnologic ,,Francisc Neuman” din Arad s-a desfăşurat cea de- a XVIII-a ediţiea  Concursului- Simpozion naţional de specialitate ,,Expectative”.

Evenimentul organizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra”,Universitatea „Aurel Vlaicu”- Facultatea de Inginerie și Centrul Cultural Județean a reunit participanți din municipiul Arad, județele: Alba,Timiș, Bihor, Cluj, Brașov.

Concursul și-a propus, ca de fiecare dată, promovarea domeniilor de pregătire ale școlii

(design, estetică și servicii), stimularea creativității, spiritului inovativ, schimbul de idei şi de bune practici în rândul elevilor şi cadrelor didactice, valorificarea și multiplicarea experienței din proiectele europene, contactul cu potențiali angajatori, precum şi dezvoltarea de noi colaborări şi parteneriate.

Activitatea din cadrul simpozionului s-a desfășurat pe 3 secțiuni principale: Comunicări științifice ale cadrelor didactice, Comunicări de specialitate ale elevilor, Workshop

( design vestimentar, coafură, manichiură).

Ca element inedit în acest an, în cadrul activității a avut loc și un workshop demonstrativ de coafură cu tema „Spring look” realizat de către  elevii claselor a X-a de la Liceul „Francisc Neuman”  participanți în proiectul ”Erasmus+”,  ”European Erasmus  Experience” și  elevii  de la Coleg Cambria Wrexham, Marea Britanie aflați în stagiul de formare profesională la Arad, în proiectul Erasmus+ „ Enhanced employability through work-based learning”.

A fost o demonstrație de talent, creativitate și spirit inovativ, demonstrată  prin lucrări originale realizate și prezentate de către elevii participanți.

 

 

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite