Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Sute de intervenții în câteva zile de ger, după ce au înghețat contoarele sau conductele de apă ale arădenilor

Angajații Companiei de Apă Arad au intervenit la peste 700 de adrese din județ, după ce oamenii au reclamat că le-au înghețat racordurile din cămine și au rămas nealimentați cu apă potabilă, iar multe dintre contoare s-au spart.

FOTO | Sute de intervenții în câteva zile de ger, după ce au înghețat contoarele sau conductele de apă ale arădenilor
Comentează 0

Temperaturile foarte scăzute înregistrate în județ, chiar și de -20 de grade, au provocat avarii în rețelele de alimentare cu apă, iar cele mai multe probleme au fost semnalate la racordurile locuințelor, care au înghețat.

Compania de Apă Arad a primit aproximativ o sută de reclamații în fiecare zi, astfel că în ultimele șaspte zile de ger echipele de intervenție s-au deplasat la peste 700 de adrese, unde locuințele au rămas nealimentate.

Reprezentanții companiei au declarat că în marea majoritate a cazurilor au înghețat contoarele din căminele stradale, iar multe dintre acestea s-au spart, fiind necesară înlocuirea lor.

Au existat și aproximtiv 50 de situații în care au înghețat rețelele de conducte ale locuințelor, însă în aceste cazuri echipele nu au putut interveni, pentru că țevile de după contor sunt în proprietatea beneficiarilor, care trebuie să-și rezolve singuri problemele.

”Le recomandăm abonaților să ia măsuri pentru protejarea contoarelor de apă, prin învelirea acestora cu materiale termoizolante sau materiale textile. De asemenea, căminul de apometru trebuie protejat, deoarece îngheţul apei din reţelele de distribuţie apare prima oară în căminul de apometru, după care se propagă către branşament şi reţeaua interioară. Abonații trebuie să se asigure că acesta are capacul închis şi nu se infiltrează apa”, se arată într-un comunicat al Companiei de Apă.

Tot din cauza gerului, trei avarii au fost înregistrate în rețelele de conducte subterane, reparațiile fiind executate fără oprirea alimentării populației.

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite