Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sute de arădeni suferă de depresii. Numărul cazurilor, în creștere în fiecare an

Una dintre cele mai frecvente afecțiuni este depresia, iar medicii arădeni au constatat cu îngrijorare că de la un an la altul numărul cazurilor crește, însă marea majoritate a suferinzilor nu ajung să fie diagnosticați.

Sute de arădeni suferă de depresii. Numărul cazurilor, în creștere în fiecare an
Comentează 0

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Arad, la nivelul judeţului, în anul 2015 au fost înregistrate 507 cazuri de depresii, iar anul trecut au fost 544. În aproape două treimi din cazuri, pacienții sunt femei, însă acestea nu sunt nici de departe cifrele reale. Mii de persoane nu ajung niciodată la medic pentru a fi diagnosticate.

”Datele statistice sunt relative având în vedere faptul că o multitudine de cazuri rămân nediagnosticate, fie datorită lipsei unor cunoştinţe cu privire la simptomatologia de debut a bolii, fie datorită neprezentării la medic din considerente subiective, diagnosticul unei boli psihice constituind, în mod empiric, un stigmat”, spune dr. Constantin Cătană.

Depresia constituie o provocare pentru sistemul de sănătate, cu atât mai mult cu cât afecţiunea este un puternic factor de risc pentru suicid.

Femeile prezintă un risc de două ori mai mare de a traversa un episod depresiv, comparativ cu bărbaţii.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că, la nivel global, există mai mult de 300 de milioane de persoane afectate, adică 4,4% din populaţia planetei.

Pe continentul european, peste 40 de milioane de persoane suferă de tulburări depresive, iar în România, prevalenţa este estimată la 5% din populaţia generală (931000 de cazuri).

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite