Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un VIRUS NEIDENTIFICAT a trimis la spital zeci de arădeni din zona Sebiș / UPDATE: Cazuri noi de îmbolnăvire. Ministerul Sănătății a fost informat

Zeci de persoane din zona orașului Sebiș au ajuns la spital, în ultimele trei zile, cu afecțiuni digestive, iar patru copii au fost internați, însă autoritățile sanitare nu au reușit să afle cauza.

Un VIRUS NEIDENTIFICAT a trimis la spital zeci de arădeni din zona Sebiș / UPDATE: Cazuri noi de îmbolnăvire. Ministerul Sănătății a fost informat
Comentează 2

Update 1 Cazuri noi de îmbolnăvire. Ministerul Sănătății a fost informat

Alți 13 arădeni din zona Sebiș au ajuns la spital, în ultimele 24 de ore, cu simptome digestive, astfel că numărul celor afectați a ajuns la 61.

Conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, unii pacienți au și cefalee, însă cu toții au primit îngrijiri în ambulatoriul unității spitalicești, iar ulterior au putut pleca acasă.

DSP a anunțat Ministerul Sănătății despre îmbolnăvirile semnalate în ultimele zile, ancheta continuând pentru depistarea virusului care afectează populația zonei.
 

ȘTIREA INIȚIALĂ:


Primele cazuri au fost înregistrate duminică, când la Spitalul Orășenesc Sebiș s-au prezentat pe rând 15 persoane, copii și adulți, care au prezentat stări de greață, vomă și diaree. Luni, alte 25 de persoane s-au prezentat cu aceleași simptome, unii copii plecând de la școală direct la spital. În cursul zilei de astăzi, până la ora prânzului, au mai fost înregistrate opt cazuri.

Dintre cele 48 de cazuri înregistrate până în prezent, 19 sunt la copii, iar patru au fost internați.

Directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Arad, dr. Dana Negru, a declarat că investigațiile declanșate la Sebiș nu au evidențiat infecții cu rotavirus, adenovirus sau alți viruși comuni care provoacă astfel de afecțiuni digestive.

”În urma analizelor nu a reieșit nimic din ce am fi putut identifica. Nu știm în acest moment cu ce ne confruntăm, dar după simptomatologie credem că este vorba de un virus care se poate transmite pe cale aerogenă”, a declarat sursa citată.

Potrivit oficialilor DSP Arad, este exclus ca îmbolnăvirile să aibă drept sursă apa sau alimentele, pentru că nu există niciun element comun de alimentație în cele 48 de cazuri. 

Majoritatea bolnavilor, aproximativ 30, sunt din orașul Sebiș, iar restul  sunt din localități învecinate.

Referitor la evoluția cazurilor, autoritățile susțin că este foarte bună și, cu excepția celor patru copii internați, ceilalți pacienți au fost tratați cu perfuzii în ambulatoriul spitalului, după care au putut să plece acasă.

DSP continuă ancheta în acest caz, pentru a se stabili cauzele apariției simptomelor digestive.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite