Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Specialiștii au izolat un ENTEROVIRUS în cazul valului de afecțiuni digestive înregistrat în zona Sebiș

Specialiștii Institutului Cantacuzino au izolat un enterovirus, în cazul valului de afecțiuni digestive înregistrat în orașul Sebiș și în localitățile limitrofe.

Specialiștii au izolat un ENTEROVIRUS în cazul valului de afecțiuni digestive înregistrat în zona Sebiș
Comentează 0

Șeful Direcției de Sănătate Publică Arad, Constantin Cătană, a declarat, pentru ARQ, că analizarea probelor trimise la Cantacuzino a evidențiat prezența unui enterovirus non-polio, care nu este periculos, dar provoacă probleme digestive ce trec în mod obișnuit în câteva zile.

Specialiștii de la București vor formula, în zilele următoare, concluziile investigațiilor, însă acestea nu vor folosi decât statisticilor, întrucât tratamentele primite de pacienți nu se schimbă și constau în special în rehidratare în ambulatoriu, nefiind necesară internarea.

”Urmează să fie identificat tipul de eneterovirus, pentru că sunt peste o sută. Cert este că nu vorbim de un enterovirus periculos, ci unul care circulă în această perioadă a anului. Oamenii se pot proteja prin simple măsuri de igienă”, a declarat Constantin Cătană.    

Incidența cazurilor a scăzut constant, în ultima săptămână, iar până miercuri au fost înregistrați 170 de pacienți, majoritatea în primele zile de la apariția primului bolnav la spitalul din Sebiș. Toate cazurile sunt din acest oraș sau din localitățile limitrofe.

CITEȘTE ȘI: Virusul neidentificat îmbolnăvește oameni în fiecare oră, în zona Sebiș. Iată ce spun autoritățile

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite