Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul, cu RISC mare la poliomelită. Avem printre cei mai mulți copii nevaccinați!

Județul nostru este unul dintre cele cu risc mare de apariție a focarelor de poliomelită, conform autorităților, din cauză că numărul copiilor vaccinați a scăzut în ultimii ani.

Aradul, cu RISC mare la poliomelită. Avem printre cei mai mulți copii nevaccinați!
Comentează 1

Conform informațiilor obținute de ARQ de la Direcția de Sănătate Publică Arad, în județ gradul de vaccinare împotriva poliomelitei este undeva la 80 la sută în mediul urban și numai 62 la sută în mediul rural. Asta înseamnă că acoperirea vaccinală este de 71 la sută.

”În mod normal, acoperirea vaccinală ar trebui să fie la 95 la sută pentru a nu exista riscul apariției focarelor de poliomelită”, a precizat, pentru ARQ, purtătorul de cuvânt al DSP, Loredana Ungureanu.

Și preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că cel mai mare număr de copii nevaccinaţi sunt din Bucureşti, Arad şi Alba, cu o pondere sub media naţională.

Un risc major de apariție a poliomelitei în România îl reprezintă refugiații, pentru că mulți vin în această parte a Europei din țări în care boala a fost confirmată. 

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a fost întrebat care sunt măsurile pe care le va lua, el răspunzând că imigranţii vor fi cazaţi în centrele speciale, unde vor fi evaluaţi medical şi monitorizaţi.

Bănicioiu a mai spus că există un Comitet pentru situaţii de urgenţă din care face parte şi Ministerul Sănătăţii şi care ”va lua toate măsurile pentru protejarea populaţiei”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat că problema răspândirii virusurilor poliomielitei constituie urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională, recomandând vaccinarea celor care călătoresc în Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Madagascar, Mali, Nigeria, Pakistan, Somalia, Siria şi Ucraina.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite