Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sute de arădeni stau la coadă, încă de noaptea trecută, pentru a depune dosare la proiectul "Casa Verde"

Sute de arădeni stau la coadă, încă de noaptea trecută, pentru a depune dosare la proiectul
Comentează 1

Sute de arădeni așteaptă la coadă, în fața Agenției pentru Protecția Mediului de pe Splaiul Mureșului, pentru a depune dosare în cadrul proiectului "Casa Verde".

Scopul acestui Program este îmbunătăţirea calităţii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră.

Persoanele fizice pot depune proiecte în perioada 10 – 24 octombrie 2016, iar cele juridice în perioada 17 octombrie -14 noiembrie 2016.

"Județul Arad are alocată suma de 1,28 de milioane de lei. Aceasta ar ajunge pentru aproximativ 200 de dosare, iar până acum avem date aproximativ 300 de numere de ordine. Nu putem prelua dosare peste suma care ne este alocată", spune Dana Dănoiu, directorul APM Arad.

Acesta susține că angajații instituției pot prelua aproximativ 50-60 de dosare într-o zi, din pricina faptului că acestea trebuie analizate și mai apoi introduse în baza de date.

Unii dintre arădeni stau la coadă încă din cursul serii de duminică, în speranța că vor ajunge să prindă acest proiect. Sistemul "primul venit – primul servit" face ca cei care depun proiectele mai repede să aibă prima șansă.

Un arădean venit din comuna Socodor spune că stă la coadă de duminică seara și că are numărul de ordine 42. Acesta spune că are un proiect în valoare de 6.000 de lei.

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite