Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Surse: Comisia Europeană pregăteşte "nucleara" pentru guvernul Dăncilă

Surse guvernamentale susţin că Executivul condus de Viorica Dăncilă așteaptă, săptămâna viitoare, o scrisoare extrem de dură din partea Comisiei Europene, pe tema justiției. Documentul vine ca urmare a raportului extrem de critic al Comisiei de la Veneţia, potrivit stiripesurse.ro.

Surse: Comisia Europeană pregăteşte
Comentează 0

Potrivit sursei citate, în cursul vizitei de la Stasbourg, premierul Viorica Dăncilă le-ar fi cerut liderilor europeni să aștepte raportul Comisiei de la Veneția. Aceștia au așteptat, iar raportul este unul dezastruos pentru România, așa că și reacția Comisiei Europene va fi una pe măsură.

Pe lângă raportul de la Veneţia, există și scrisoarea prim-vicepreședintelui Frans Timmermans, care atrage atenția asupra unor nereguli din zona justiției.

Conform acelorași surse, dacă Guvernul nu va respecta dispozițiile Comisiei de la Veneția, România riscă sancțiuni drastice din partea Comisiei Europene. Se va intra într-o etapă cu proceduri de ingrigement pe mai multe zone și atacuri la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, acolo unde sancțiunile pentru nerespectarea unui astfel de raport antrenează mize uriașe.

O procedură similară a fost deja aplicată Poloniei. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite