Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

SURPRIZA IMENSĂ pe care o pregătește Primăria după finalizarea pistelor de biciclete

Administrația locală intenționează să facă din Arad un oraș în care bicicleta să devină un mijloc de locomoție cât mai obișnuit, iar pentru asta pregătește un proiect demn de marile orașe europene.

SURPRIZA IMENSĂ pe care o pregătește Primăria după finalizarea pistelor de biciclete
Comentează 9

Municipalitatea a finalizat un studiu privind înființarea unui sistem de închiriere de biciclete. Ar urma să fie cumpărate, în trei etape, nu mai puțin de 600 de biciclete, pentru a fi amplasate în 54 de stații din oraș.

Cel puțin un milion de euro ar urma să fie investiți în acest proiect inedit, bani care pot fi obținuți prin programele europene care asigură fonduri nerambursabile.

Arădenii sau turiștii vor putea închiria o bicicletă pentru a se plimba prin oraș sau pentru deplasările obișnuite. Va fi o alternativă la mașină sau transportul în comun. 

Plata se va putea face cu cardul bancar, la fel ca în alte orașe europene, iar pentru localnici ar putea fi înființate abonamente, ca cele pentru tramvaie.

Proiectul ar putea să înceapă anul viitor, după finalizarea celor peste 130 de kilometri de piste aflate în amenajare, proiect care va transforma Aradul în orașul din România cu cea mai mare rețea de benzi urbane pentru bicicliști.

Promovarea mersului pe două roți este tot mai vizibilă în Arad. Orașul a fost împânzit, în ultimele luni, cu biciclete decorative, agățate pe stâlpi de iluminat, copaci sau ziduri. 
 

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite