Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Primele compresoare destinate bicicliștilor au fost instalate și pot fi folosite gratuit

Proiectul prin care în Arad sunt amenajate piste de biciclete pe o distanță de aproximativ 130 de kilometri include și amenajarea locurilor de odihnă și a posturilor de verificare și reglare a presiunii roților.

FOTO | Primele compresoare destinate bicicliștilor au fost instalate și pot fi folosite gratuit
Comentează 1

Primele compresoare au fost instalate pe traseele destinate bicicliștilor, iar în final vor fi 16 astfel de posturi. Instalațiile pot fi folosite gratuit, însă unele ar putea să nu funcționeze în acest moment. Bicicliștii au semnalat că instalația din Piața Sârbească nu poate fi utilizată, însă reprezentanții municipalității au dat asigurări că vor verifica starea acesteia, pentru că este posibil să fi intervenit o defecțiune.

În oraș au fost amenajate și 88 de locuri de odihnă. Acestea sunt marcare cu indicatoare, au bănci, rastele și coșuri de gunoi.

Amenajarea pistelor va fi încheiată în această primăvară, urmând acestea să fie vopsite în culori diferite, în funcție de categoria în care intră, respectiv dacă sunt destinate exlusiv bicicliștilor sau dacă sunt împărțite cu șoferii ori pietonii.

Pentru realizarea pistelor, Primăria Arad a inițiat două programe, unul în valoare de șase milioane de euro, cu finanțare europeană, și unul în valoare de 5,4 milioane de lei, cu finanțare locală.

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite

Inchide