Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Studenți francezi din cadrul Facultății de Ştiinţe Naturale din Dijon, în practică la UVVG

Un grup de 25 de studenţi francezi din cadrul Facultății de Ştiinţe Naturale din Dijon, coordonaţi de prof. univ. dr. Jocelyne Fruscini, efectuează, timp de o lună de zile, un modul de practică și cercetare științifică în cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.    

Studenți francezi din cadrul Facultății de Ştiinţe Naturale din Dijon, în practică la UVVG
Comentează 1

Studenţii francezi au, în program, cursuri de pregătire pentru limba română şi vor aprofunda studii de specialitate în: Citologie vegetală – Celula ca sistem de organizare a lumii vii. Organitele celulare; Histologie vegetală; Anatomie topografică cu aplicaţii clinice a capului, gâtului şi toracelui, precum şi lucrări de laborator şi cercetare, care se vor desfăşura în cadrul Institutului de Ştiinţe ale Vieţii. Lucrările practice privind anatomia corpului uman vor avea loc în Clinicile Universitare ale UVVG din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Arad.  

„În cadrul modulului de practică, studenţii Facultății de Ştiinţe Naturale din Dijon vor studia biologie vegetală, anatomie umană şi microbiologie şi vor efectua stagii în laboratoarele de cercetare ştiinţifică ale Institutului de Ştiinţe ale Vieții. Sunt unele cercetări pe care nu le putem realiza la noi, dar Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad are profesori și baza materială necesară cercetării științifice în domeniile amintite”, a subliniat prof. univ. dr. Jocelyne Fruscini, coordonatorul grupului de studenţi ai Facultății de Ştiinţe Naturale din Dijon.

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a precizat: „Parteneriatul încheiat anul precedent de Universitatea noastră cu Federaţia Europeană a Şcolilor Superioare se materializează printr-un stagiu de practică în biologie şi anatomie. Tinerii francezi, care ne vizitează, au început cursurile cu partea de biologie, urmată de partea de anatomie umană, care cuprinde şi lucrări practice în aceste domenii. De asemenea, în această perioadă, tinerii francezi vor vizita municipiul şi judeţul Arad, instituţiile şi autorităţile arădene”.

Daniel Albu  

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite