Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

STOP FUMAT ÎN RÂNDUL ADOLESCENȚILOR

STOP FUMAT ÎN RÂNDUL ADOLESCENȚILOR
Comentează 0

Proiectul a luat naștere din dorința unui medic pneumolog de a schimba ceva în societatea arădeană, cu privire la fumat. Dr. Paula Barata, inițiatoarea proiectului, confruntată deseori cu diagnosticarea și tratarea unor afecțiuni extrem de grave, precum boala pulmonară obstructivă sau cancere pulmonare în stadii avansate, a înțeles că Aradul are nevoie de un program de prevenție într-un grup țintă aparte: adolescenții.

Astfel, cu elevii claselor a IX-a din cadrul Colegiului Național „Moise Nicoară”, a fost demarat proiectul „Stop fumat în rândul adolescenților”, cu scopul de a conștientiza efectele adverse pe termen scurt și lung al acestui viciu.

Elevilor li s-au explicat, într-un limbaj accesibil și clar, urmările dezvoltării și întreținerii acestui viciu, prin prezentări de cazuri concrete, analize și explicații de radiografii pulmonare ale unor pacienți cu afecțiuni grave, iar discuțiile libere au încheiat toate întâlnirile.

Întâlnirile au fost programate și organizate astfel încât adolescenții, aflați la o vârsta-cheie a primelor decizii ce le pot afecta viața și sănătatea, să aibă toate informațiile necesare pentru a evita dezvoltarea acestui obicei.

Noi, la U.V.V.G., ne dorim un oraș sănătos și curat, și prin acțiunile noastre de prevenție sperăm să contribuim la atingerea acestui rezultat.

Video https://www.facebook.com/LaStradaTV/videos/373491995139578/

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite