Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr.Victor Popescu” din Timișoara tratează orice pacient, inclusiv civili prin CNAS

Spitalul militar din Timișoara prin personalul medical de specialitate este mereu prezent la datorie acolo unde este nevoie, aproape de oameni și pentru oameni, astfel că de la izbucnirea pandemiei SARV-COV 2 o parte din personalul spitalului au fost trimis în diferite puncte de diagnosticare și triere (COVID) din județul Timiș venind astfel în sprijinul românilor.

Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr.Victor Popescu” din Timișoara tratează orice pacient, inclusiv civili prin CNAS
Comentează 0

Înaintea izbucnirii pandemiei Spitalul Militar din Timișoara organiza aproape lunar o caravană medicală în satele izolate și calamitate din județele Caraș-Severin,Timiș, Arad și alte județe, unde au fost primiți cu mult drag de oamenii acelor locuri. Un exemplu concret în județul Arad, este satul Lalașinț (com.Bârzava) care a avut parte de calamități și inundații în 2018.

În 24 noiembrie 2018 caravana medicală formată din medici și asistenți de diferite specialități dotați cu o ambulanță și aparatura necesară au trecut Mureșul cu bacul (podul plutitor) împreună cu col.Sorin Homeag, comandantul Spitalului Militar și dr.col Mihaela Nicolin, directorul medical al spitalului, acordând timp de o zi consultații medicale gratuite tuturor locuitorilor satului Lalașinț. Un gest de o aleasă omenie spunem noi, pentru care nu putem decât să le mulțumim din suflet acestor oameni minunați. Desigur că urmau și alte localități izolate din județul Arad și nu numai, însă pandemia a sistat momentan acest proiect de suflet . Pentru cei care nu știu încă , Spitalul Militar din Timișoara tratează și civili iar investigațiile sunt decontate de către CASAOPSNAJ/CNAS pe baza biletului de trimitere de la medic specialist aflat în relații contractuale cu CASAOPSNAJ/CNAS.

Spitalul Militar Timișoara oferă pacienților posibilitatea de a efectua investigații imagistice performante și complexe prin Laboratorul de radiologie și imagistică medicală care este dotat cu aparatură de ultimă generație. Medicii din cadrul laboratorului, dr. Liana Sperlea, dr. Denisa Maxim și dr. Mihaela Căpântală, secondate de asistenții de laborator cu o experiență bogată în domeniu realizează investigații, interpretări și diagnosticarea cât mai precisă a diferitelor tipuri de afecțiuni. Investigațiile sunt decontate de către CASAOPSNAJ/CNAS pe baza biletului de trimitere de la medic specialist aflat în relații contractuale cu CASAOPSNAJ/CNAS. Se oferă și investigații radiologice contra-cost, cu programare în prealabil. Programările telefonice în cadrul Laboratorului de radiologie și imagistică medicală se fac la 0771050881. RMN Siemens Magnetom Aera48 este dotat cu concept tunel deschis cu diametrul de 70 cm care facilitează scanarea pacienților supraponderali sau a pacienților cu claustrofobie. Lungimea mai mică a sistemului, de 145 cm permite ca pentru examinarea extremităților pacientul să fie poziționat cu capul în afara orificiului. Bobinele ușoare și flexibile ajută pacienții care au dureri, oferindu-le o poziție confortabilă. Tomografia computerizată (CT) este o investigație imagistică extrem de utilă pentru studiul oricărui organ și țesut al corpului omenesc. Examinarea prin computerul tomograf reprezinta o metodă de diagnostic nominvazivă care se folosește de radiații X pentru a putea crea imagini secționale ( axiale) de înaltă calitate ale corpului uman. Cu ajutorul unui CT de înaltă performanță medicul radiolog va putea obține o imagine detaliată a unui organ sau chiar a întregului organism ajutând la diagnosticarea, alegerea tratamentului și monitorizarea pacienților oncologici. „Vă dorim tuturor multă sănătate și vă asigurăm că suntem la datorie pentru dumneavoastră”, susţin reprezentanţii Spitalului Militar din Timişoara. (Text preluat)

Galerie foto (37)