Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sony Xperia Pro-I lansat oficial, este destinat pasionaților de fotografie

Sony Xperia Pro-I lansat oficial, este destinat pasionaților de fotografie
Comentează 0

Sony a anunțat noul său smartphone, Xperia Pro-I, destinat creatorilor de conținut. „I” din Xperia Pro-I înseamnă imagistică, care se referă la linia populară de camere Alpha cu lentile interschimbabile fără oglindă și camere video profesionale de la Sony. Smartphone-ul high-end este destinat pasionaților de fotografie, dar mai ales profesioniștilor.

Smartphone-ul este alimentat de un procesor Qualcomm Snapdragon 888. Este același procesor care se află și pe Samsung Galaxy S21 Ultra, un smartphone de top din acest an. În față este un afișaj OLED 4K HDR de 6,5 inch (16,51 cm), cu rata de actualizare de 120Hz, protejat de Victus Gorilla Glass 6. Smartphone-ul este alimentat de o baterie de 4.500mAh cu încărcare rapidă cu fir de 30W. Sony promite că se poate reîncărca 50% în 30 de minute. De asemenea, remarcăm prezența difuzoarelor stereo și a unei mufe de 3,5 mm, dar absente de la majoritatea concurenților săi din segmentul high-end. Este, de asemenea, certificat IP68 pentru rezistență la apă și praf.

Deși Sony Xperia Pro-I are caracteristici tehnice solide, smartphone-ul se evidențiază mai ales din punct de vedere foto de concurență. Într-adevăr, are un senzor uriaș de 1 inch și autofocus cu detecție de fază (315 puncte care acoperă 90% din cadru). Acest senzor Exmor RS de 1,0 inch este preluat direct de la camera compactă extrem de populară RX100 VII a companiei, dar a fost „optimizat pentru un smartphone”, conform PhonAndroid.

Este o cameră de 12MP cu un strat antireflex ZEISS T* și pixeli individuali de 2,4 microni. Aceștia din urmă sunt așadar la fel de mari cum sunt pe Galaxy S21 Ultra după pixel-binning, dar mai mici decât la Xiaomi Mi 11 Ultra, care măsoară 2,8 microni după pixel-binning.

Cu toate acestea, deoarece Sony Xperia Pro-I nu trebuie să efectueze pixel-binning, fotografiile sunt de așteptat să fie deosebit de luminoase făcute în condiții de lumină scăzută. În plus, Xperia PRO-I folosește un procesor de imagine BIONZ X și LSI frontal, despre care Sony susține că oferă imagini clare, fără zgomot chiar și pe întuneric. În plus, acceptă RAW pe 12 biți pentru o gamă dinamică uriașă și oferă o deschidere dublă care variază de la f / 2.0 la f / 4.0.

Camera principală este însoțit de alte două de 12 MP. Una este cu unghi ultra larg (f / 2,2) și una cu teleobiectiv (f / 2,4) care permite zoom optic 2X. Ambele au, de asemenea, un strat antireflex ZEISS T*. De asemenea, vom găsi un senzor iToF 3D pentru calcularea distanțelor și o cameră frontală de 8MP pentru selfie-uri.

Vloggerilor le va plăcea în special smartphone-ul, deoarece Sony va oferi un ecran extern „Monitor Vlog”. Este un accesoriu de 3,5 inch cu o rezoluție de 1280 x 720 pixeli. Acesta se atașează la spatele lui Xperia Pro-I și vă permite să vă filmați cu noul senzor gigant de 1 inch.

Prețul smartphone-ului poate ajunge la 1.799 de euro în configurația de 12GB RAM și 512GB spațiu de stocare UFS 3.1 extensibil prin micro-SD. Potrivit Sony, ar trebui să fie disponibil în Europa din luna decembrie.

La acest preț, va concura direct cu smartphone-ul pliabil Galaxy Z Fold 3 de la Samsung. În cutie veți găsi o carcasă, încărcătorul de 30W și un cablu USB-C.


Sursa Foto: Sony

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite