Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Baschetul devine o prioritate la Academia Ladislau Brosovszky. „Ne propunem să ridicăm cât mai multe jucătoare sau jucători din Arad”

Baschetul arădean a devenit mai bogat o dată cu noua secție a Academiei Sportive „Ladislau Brosovszky”. Lansarea secției a avut loc aseară, în sala festivă a Colegiului Național Preparandia Dimitrie Țichindeal în această seară confirmă interesul ridicat pentru noul proiect. Și-au exprimat speranele și prioritățile proiectului: Rolland Szabo, președintele Academiei Ladislau Brosovszky, consilierul local Ovidiu Moșneag, Sorin Haiduc, directorul Colegiului gazdă a evenimentului de lansare și a acțiunilor de selecție și pregătire, antrenorii Gabriel Iazbinscky și Adrian Mazilu, dar și invitatul special, Monica Brosovszky, cea care pentru moment va fi coordonatorul secției.

Baschetul devine o prioritate la Academia Ladislau Brosovszky. „Ne propunem să ridicăm cât mai multe jucătoare sau jucători din Arad”
Comentează 0

„Nu vrem să identificăm Academia cu o clădire, cu un teren sau o anumită sală de sport, ci cu o stare de spirit. Ne adresăm tuturor copiilor care doresc să facă sport și nu neapărat de performanță. Noi le oferim cadrul propice să se apuce de un sport, ei și părinții lor sunt cei care apoi vor decide dacă vor merge sus de tot în acest sport”, a a spus Rolland Szabo.

„Eu și îmi ofer tot sprijinul pentru copii, fiind încântată și onorată că această Academie poartă numele tatălui meu. Îi mulțumesc încă odată lui Rolland Szabo că m-a inclus în acest proiect, sperăm să facem treabă bună împreună pentru Arad”, a spus Moni Brosovszky.

„Sigur, Primăria ajută. Puteți conta pe sprijinul ei. Sunt și eu tată și îmi dau seama cât de important e sportul în viața unui copil. Marele câștig de aici e Monica. Pe lângă valoarea sa incotestabilă ca sportivă, cred că și mai important este valoarea sa ca om, caracterul ei. E exemplul perfect pentru copiii care se află azi în sală, dar și alții care vor apela la serviciile acestei Academii, tot așa cum tătăl său, marele Ladislau Brosovszky, e reperul pentru micii fotbaliști din cadrul aceleași Academii”, a precizat consilierul local, Ovidiu Moșneag.

„Prin această Academie, prin această secție de baschet, ne propunem să ridicăm cât mai multe jucătoare sau jucători din Arad pentru Divizia Națională. Sunt încrezător în reușita acestui proiect când văd atâta lume în sală în această seară, atât de mulți copii, iar noi le promitem că vom face tot ce ne stă în putință să le oferim un cadru profesionist, în așa fel încât venind cu plăcere la antrenamente să calce pe urmele Monicăi Brosovszky”, a spus profesorul Gabriel Iazbinscky.

Prima acțiune de selecție va fi organizată sâmbătă, începând cu ora 9, la sala de sport a Colegiului Național Preparandia Dimitrie Țichindeal. Înscrieri se mai pot face și pe adresa de e-mail pedabaschet@yahoo.com, iar lămuriri suplimentare se pot obține de la antrenorii secției Gabriel Iazbinscky (tel. 0746101314) și Adrian Mazilu (tel. 0722278633).

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite