Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

SONDAJ IMAS februarie 2020: PNL, în topul preferinţelor românilor la parlamentare. Doar trei partide ar trece pragul electoral

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament, liberalii ar obține cele mai multe voturi, urmați la distanță de PSD, potrivit unui sondaj IMAS realizat în ianuarie la comanda Europa FM.

SONDAJ IMAS februarie 2020: PNL, în topul preferinţelor românilor la parlamentare. Doar trei partide ar trece pragul electoral
Comentează 1

Potrivit IMAS, doar trei partide ar reuși să treacă pragul electoral: PNL, PSD și USR.

Clasamentul partidelor în sondajul IMAS:

PNL – 47,4%

PSD – 20,6%

USR – 12,4%

UDMR scade la 4,7 procente, de la 5 la sută cât avea în decembrie. PMP pierde un procent față de luna decembrie și este cotat cu 1,8 la sută din sufragii. Și ALDE e în ușoară scădere – 3,2%. Cea mai mare scădere în sondaje față de ultima lună din 2019 o înregistrează Pro România. Formațiunea PLUS ar aduna 3,4 la sută din opțiunile de vot. 2 la sută ar vota cu alte partide decât cele menționate.

Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI.Pentru acest studiu au fost intervievate 1007 persoane cu vârste de 18 ani și peste. Perioada de realizare a interviurilor a fost 13 – 31 ianuarie 2020. Eroarea de eşantionare este ± 3.1%.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite