Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Simona Halep, locul patru în ierarhia Forbes a celor mai bine plătite sportive profesioniste

Simona Halep ocupă poziţia a patra în clasamentul celor mai bine plătite sportive. Pe următoarea poziție este canadianca de origine română Bianca Andreescu. Lider în ierarhie încasărilor este japoneza Naomi Osak

Simona Halep, locul patru în ierarhia Forbes a celor mai bine plătite sportive profesioniste
Comentează 0

Clasamentul Forbes a calculat veniturile obținute de sportive în perioada 1 iunie 2019 - 1 iunie 2020. În acest interval, Halep a câștigat 10,9 milioane de dolari, din care 6,9 milioane sunt premiile, iar 4 milioane bani din contractele de sponsorizare. 

Românca este la o distanță considerabilă față de ocupanta primului loc la încasări, Naomi Osaka, cu 37,4 milioane de dolari. Paradoxal, japoneza a câștigat aproape de două ori mai puțini bani din premii (3,4 milioane de dolari), însă a avut incasări impresionante din sponsorizări (34 de milioane de dolari). 

Bianca Andreescu, ocupanta locului cinci, a obţinut într-un an 8,9 milioane de dolari (premii – 4,9 milioane de dolari, contracte de sponsorizare – 4 milioane).

Câți bani au câștigat Serena Williams, Garbine Muguruza, Angelique Kerber, dar și cine este singura sportivă din afara tenisului aflată în top 10 citiți pe Realitatea Financiară. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite