Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ţolea şi Tripa se „duelează” pe banii daţi de guvern. „Ţolea persistă în erorile şefului său Nicolae Ioţcu”

Ţolea şi Tripa se „duelează” pe banii daţi de guvern. „Ţolea persistă în erorile şefului său Nicolae Ioţcu”
Comentează 1

Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, consideră că fondurile alocate de Guvernul Ponta judeţului Arad la recenta rectificare bugetrară a guvernului reprezintă o normalitate şi nu un cadou venit din partea Executivului, având în vedere că arădenii au fost şi sunt buni contribuabili şi foarte buni plătitori de taxe şi impozite.

„În primul rând, sunt banii noştri, ai arădenilor, nu ni i-a făcut «cadou» Guvernul. Sunt banii de care comunităţile locale, Consiliul Judeţean, oraşele şi comunele din judeţ, au fost deposedate la începutul anului prin acea controversată lege a Bugetului. Aceşti bani trebuia să-i primim încă de la începutul lui 2015 ca să ne putem continua proiectele de investiţii. Alocarea acestor sume acum, reprezintă un act compensator şi dovada că Guvernul Ponta îşi  recunoaşte greşeala prin care a tăiat judeţului Arad peste 12 milioane de euro. Constrânşi de presiunea făcută de arădeni, Guvernul îi dă înapoi.”, a declarat Adrian Ţolea.

În urma rectificării bugetului centralizat, judeţul Arad a primit 55 de milioane de lei, peste 12 milioane de euro, din care Consiliului Judeţean i-au fost alocaţi peste 13 milioane de lei, respectiv 3 milioane de euro. Fondurile, conform declaraţiilor preşedintelui interimar al Consiliului Judeţean, Adrian Ţolea,  vor fi direcţionate pentru continuarea investiţiilor în infrastructură şi sănatate dar şi pentru buna funcţionare a aparatului administrativ. „Guvernul PSD le-a sechestrat banii arădenilor prin noua lege a bugetului, una dintre cele mai inechitabile legi promulgate vreodată. Judeţul Arad a pierdut sume de bani considerabile, sume care s-ar fi regăsit într- o dezvoltare lineară, echilibrată, a judeţului pentru următorii ani. Acum, domnul Căprar îşi face titlu de onoare dintr-o normalitate, când normal ar fi să-şi prezinte scuze arădenilor. Guvernul Ponta a blocat  finalizarea pasajelor mai bine de 3 ani şi 3 luni.  Din păcate, cele două pasaje de pe şoseaua de Centură a municipiului Arad nu vor fi gata nici în acest an, deşi în campania electorală aceştia declarau că sunt prioritare, acum  se regăsesc în acelaşi stadiu”, a completat Adrian Ţolea.

Reprezentanţii PSD Arad, prin vocea lui Florin Tripa, spun că liberalii continuă seria erorilor şi dezinformărilor, semn că modificarea echipei de conducere nu aduce nici o schimbare în bine pentru arădeni. „Am crezut că în primul comunicat de presă al peneliştilor din conducerea CJA îşi vor anunţa demisia, în conformitate cu solicitările noastre şi regulile bunului simţ. Când exponentul PNL la şefia CJA este prins luând mită pentru lucrările comandate din bani publici, este normal ca cei care l-au propus să îşi asume responsabilitatea şi să se retragă. Constatăm nu doar că nu fac acest lucru, ci că persistă în erorile şefului lor, Nicolae Ioţcu! Astfel, Adrian Ţolea a remis un comunicat de presă redactat exact pe aceleaşi coordonate greşite pe care se plasa şi Ioţcu. În primul rând, preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar, nu şi-a făcut un titlu de glorie din faptul că Guvernul a alocat 55 de milioane de lei judeţului Arad pentru dezvoltare. Totuşi, este normal că a prezentat acest aspect arădenilor, mai ales că politrucii din conducerea CJA l-au trecut sub tăcere. Oare nu era normal ca CJA să anunţe primirea unei importante sume de bani pentru judeţul Arad, de la Guvernul Ponta? Apoi, trebuie spus că deputatul Dorel Căprar a infirmat minciunile spuse de luni de zile de către reprezentanţii PNL. Aşa cum bine se ştie, noi am anunţat în repetate rânduri la începutul anului că în această vară Aradul va primi prin rectificare bugetară o sumă de bani care să compenseze alocarea de la începutul anului. Politrucii de la PNL ştiau şi ei acest lucru, dar timp de 8 luni au ales să mintă doar pentru a denigra Guvernul Ponta şi deputaţii PSD de Arad. În loc să îşi ceară scuze pentru minciuni, continuă să mintă cu agresivitate. Politicieni ca Ioţcu şi Ţolea vorbeau de cleptocraţie înainte ca Ioţcu să fie arestat pentru luare de mită şi, culmea tupeului, vorbesc şi acum de bani furaţi de la arădeni, când Aradul primeşte sume enorme de bani! Este un tupeu ieşit din comun, care nu face cinste unor ocupanţi, fie şi vremelnici, ai unor funcţii de înaltă demnitate în administraţia judeţeană. Este de notorietate modul politicianist şi clientelar în care CJA a alocat banii publici în ultimii ani. În fiecare an, cetăţenii care au votat altceva decât PDL şi apoi PNL au fost pedepsiţi politic de către CJA, în timp ce clientela politică a fost recompensată. Putem arăta prin cifre că guvernarea pe care o susţinem a alocat banii corect, pentru cetăţeni, în schimb PNL alocă banii pe criterii pur clientelare, cu grave suspiciuni de corupţie. Vom vedea dacă măcar sub ameninţarea unor anchete penale aceşti politruci vor aloca banii corect, în interesul cetăţenilor”, a spus consilierul judeţean PSD Florin Tripa.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite