Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bătrâna Doamnă pierde în prelungiri şi începe să se gândească la evitarea barajului: Sepsi – UTA (1-0)

În partida disputată astăzi, începând cu ora 15, pe Sepsi Arena, s-au întâlnit echipele care înainte de etapa a V-a din play-out, ocupau locurile al treilea, Sepsi Sf. Gheorghe, cu 30 de puncte, şi al patrulea, UTA, cu 26 de puncte. La finalul partidei, gazdele îşi mai trec trei puncte în zestre, urcă provizoriu pe prima poziţie a clasamentului, iar arădenii rămân pe locul al patrulea şi încep să se gândească la evitarea barajului pentru menţinerea în Liga I, în condiţiile în care diferenţa de Chindia, echipa de pe poziţia a VII-a, prima care merge la baraj, este de doar patru puncte, iar sâmbăta viitoare, de la ora 13.30 urmează meciul direct. Dacă va pierde şi această partidă, Chindia se apropie... la un punct, ceea ce ar trebui să dea multora de gândit, mai ales antrenorului şi celor care l-au adus la echipă.

Bătrâna Doamnă pierde în prelungiri şi începe să se gândească la evitarea barajului: Sepsi – UTA (1-0)
Comentează 0

Prima repriză a fost una frumoasă, cu faze de poartă, Sepsi şi UTA împărţindu-şi „frăţeşte” ocaziile. Arădenii au prima mare oportunitate de a înscrie în minutul 12, când Mitică Cardoso rămâne singur în marginea careului lui Niczuly, după ce căpitanul Ubbink recuperează mingea din picioarele lui Păun. Cardoso trage, dar balonul trece pe lângă poartă. Două minute mai târziu, este rândul lui Otele să fie aproape de gol. Nigerianul primește o centrare bună în careu, încearcă să preia dar nu reuşeşte, iar balonul  iese în aut de poartă. Replica gazdelor nu se lasă aşteptată. În minutul 22, fostul stelist Bălaşa trage din lovitură liberă de la 25 de metri, însă mingea trece mult peste transversală. Un minut mai târziu, Shlyakov încearcă un șut de la distanță, mingea este deviată, iar Niczuly reține. Jocul continuă echilibrat, iar în minutul 38, Ștefănescu trage puternic. Din fericire pentru noi, o dă în bară. La fel face şi Tudorie, în minutul 40, acesta trimiţând cu capul în tranversală. În primul minut de prelungiri, iese la rampă David Miculescu. Decarul arădean trage plasat din careu, mingea este deviată, însă Niczuly reuşeşte să respingă în corner. Lovitura de colţ este executată de Ubbink, iar acelaşi Miculescu reia cu capul din şase metri, dar peste poartă.

În prima repriză ar mai fi de remarcat accidentarea lui Cardoso, care este înlocuit, în minutul 35 de Filip Dangubic.

UTA cedează iniţiativa şi pierde pe final

În repriza a doua, UTA cedează iniţiativa, iar gazdele par mult mai dornice de a se impune şi a lua cele trei puncte puse în joc. Golul vine în minutul 90+3, când fundaşul central Mihai Bălaşa, unul dintre cei mai periculoşi „atacanţi” de la Sepsi înscrie după un corner, când reia de la marginea careului mic, din drop, balonul trimis de Eder Gonzales din corner.

Până atunci, ar mai fi de notat ocazia din minutul 53, când Păun șutează cu efect, din afara careului. Iacob respinge însă spectaculos. În minutul 56, Bălaşa reia cu capul pe lângă poartă, iar în minutul 60, Tudorie bate o lovitură liberă, balonul lovește zidul, ajunge la Mitrea, care trage, dar mingea e deviată în corner. Peste un minut, Bălașa trimite periculos cu capul, o mige care vine din corner, însă Otele scoate de pe linia porții, tot cu capul. În minutul 77, tot Sepsi cere lovitură de la 11 metri, după ce Păun cade în careu după un duel cu Batha, care îl calcă. Balaşa are o nouă ocazie în minutul 83, după o centrare din corner. În minutul 87, Bărbuț centrează în careu, Tudorie încearcă un vole şi nu-i lasă mingea lui Ștefănescu, mult mai bine plasat, iar Iacob reține. În minutul 90+2, gazdele cer din nou penalty după ce o centrare în careu, acuzând faptul că migea l-a lovit în mână pe Otele.

În dreptul UTA-ei, ar fi de remarcat doar şutul lui Miculescu, care trage slab de la distanță, în minutul 76. Portarul Niczuly reţine însă fără emoţii.

Echipele trimise pe teren

În continuare vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi antrenori, Cristiano Bergodi, respectiv Ionuț Badea.

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, B. Mitrea, A. Dumitrescu – N. Păun, A. Gonzales, M. Ștefănescu – Bărbuț, A. Tudorie, Askovski (Dragomir); Rezerve: Gedo, Tincu, Ispas, Vașvari, Fofana, I. Fülöp, Golofca, Dragomir, Damașcan.

UTA: F. Iacob – Vukcevic, Benga, Medjimorec, Shlyakov (Baravykas) – Ubbink (Matei), Batha, Vorobjovas – Miculescu, Cardoso (Dangubic), Otele. Rezerve: Balauru – Laukzemis, Baravykas, Pătlăgică, Dima, Dangubic, Matei, Mercioiu.

Partida a fost arbitrată de Horațiu Feșnic (la centru) – Mircea Orbuleț, Florian Vișan (la cele două tuşe), arbitru de rezervă fiind Bogdan Dumitrache. În ceea ce-i priveşte pe observatori, aceştia au fost Cristian Nica (FRF) şi  Paul Cazan (LPF).

Foto: Arhiva

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite