Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

EŞEC acasă: UTA face meci nul cu Dinamo, o echipă care a terminat jocul cu doi jucători mai puţin (FOTO)

Întânirea dintre UTA şi Dinamo s-a încheiat 0-0, un rezultat care altă dată ar fi fost unul bun pentru Bătrâna Doamnă. Nu şi în această conjunctură, când cei care pe vremuri erau supra numiţi „Câinii roşii” nu mai sunt decât nişte căţei, aflaţi pe penultima poziţie a clasamentului, cu doar 12 puncte înaintea mecilui de la Arad. Mai mult, dinamoviştii au avut în această seară doi eliminaţi, Ehmann în prima repriză şi Răuţă în cea de a doua. Nu a fost însă din păcate suficient pentru ca UTA să câştige, deşi pleca ca o favorită certă.

EŞEC acasă: UTA face meci nul cu Dinamo, o echipă care a terminat jocul cu doi jucători mai puţin (FOTO)
Comentează 0

„Căţeii” de la Dinamo, veniţi la Arad după două meciuri în care au încasat nu mai puţin de zece goluri, şase de la CSU Craiova şi patru de la FC Botoşani, au reuşit să ţină UTA în şah în prima repriză, cum au făcut de altfel pe parcursul întregului joc. Destul de bine aşezaţi în teren, dinamoviştii au pus chiar unele probleme şi au terminat prima parte a meciului fără gol primit, în ciuda ocaziilor UTA-ei, care a ratat pe bandă rulantă, aşa cu ne-a obişnuit din păcate.

În minutul 10, Dangubic ratează o ocazie cât casa, singur cu portarul. Tânărul Isac îi dă o pasă pe care scria „gol”, însă croatul trage pe lângă poartă, fiind probabil atras de fetele frumoase din tribună. Isac putea deschide şi el scorul în minutul 23, după o fază ce pleacă la Laukzenis. Acesta îi pasează lui Roger jr., brazilianul centrează în careu, balonul ajunge la Isac, dar tânărul jucător crescut la Arad reia din voleu pe lângă poartă. Vine şi minutul 35, când Dangubic bagă mingea în poartă, însă arbitrul Cătălin Popa anulează golul pe motiv de offside. Tor Dangubic loveşte bine cu capul în minutul 38 o minge centrată de Vukcevic, însă Figueiredo reține.

În prima repriză ar mai fi de semnalat o ciocnire dintre Shliakov şi Ehmann, jucătorul lui Dinamo trebuind să părăsească terenul pentru ca echipa medicală să-i oprească sângerarea. Shliakov s-a ales cu galben, însă Ehmann avea să mai fie implicat în două faze care i-au adus în cele din urmă cartonaşul roşu. Asta, după ce în minutul 36 primeşte primul galben, iar al doilea în minutul 42, când voind probabil să se răzbune pe Shliakov, îl loveşte cu mâna în zona gâtului.

Repriza a doua - o nouă eliminare din tabăra lui Dinamo, dar echipa rezistă

Repriza secundă s-a desfăşurat cam în aceeaşi notă, cu UTA care a dominat steril şi cu Dinamo care ţine cu dinţii de un rezultat pozitiv, primul după vreo şase înfrângeri.

Bătrâna Doamnă are o nouă ocazie în minutul 47, când Shlyakov centrează, iar Laukzenis reia cu capul pe lângă poartă, iar Roger jr., cu un picior în curtea lui CFR Cluj, zguduie în minutul 64 transversala porţii lui Figueiredo. În minutul 67, arădenii se apropie din nou periculos. Vukcevic driblează, centrează în fața porții, portarul respinge până la Patriche, care îndepărtează pericolul. Dinamo are şi ea o ocazie în minutul 74, după o centrate a lui Matei care ajunge la Răuță. Acesta trage însă într-un jucător al UTA-ei. În minutul următor primeşte primul galben, iar în minutul 78 pe cel de al doilea, după un fault la Shlyakov, care scoate astfel de pe teren doi adversari. Nu a fost însă suficient pentru ca UTA să reuşească să înscrie măcar un gol. Au mai urmat două ocazii în dreptul Bătrânei Doamne, însă Otele şi Cardoso nu reuşesc să finalizeze în minutele 89 şi 90.

În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi antrenori, Ionuţ Badea, respectiv Flavius Stoican.

UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Shlyakov – Batha, Isac – Roger jr., Ubbink, Dangubic (Cardoso) – Laukzemis (Otele). Rezerve: Balauru – Medjimorec, Baravykas, Mercioiu, Cardoso, Otele, Hrezdac.

Dinamo: Figueiredo – Buleică, Ehmann, Jovanovic (Creţu), Patriche, A. Radu – Ivanov, Răuță, Pierret – C. Matei (Borcea), Ivanovski (R. Grigore). Rezerve: Fara – Giafer, R. Grigore, G. Crețu, Bani, Bordușanu, Borcea, Celar, Amzar.

Partida a fost arbitrată de Cătălin Popa (la centru), Adrian Vornicu  Romică Bîrdeş (la cele două tule), arbitru de rezervă fiind Florin Andrei. În ceea ce priveşte observatorii, aceştia au fost: Zoltan Szekely (FRF) şi Ion Craiu (LPF).

Foto: Lucian Ciobanu

Galerie foto (40)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite