Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sentință. Feieș de la Sebiș nu mai poate fi primar

Un oraș arădean rămâne fără primar. Gheorghe Feieș de la Sebiș trebuie să renunțe la funcție după ce, miercuri, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a respins recursul edilului în procesul cu Agenția Națională de Integritate, care îl declarase incompatibil în urmă cu trei ani.

Sentință. Feieș de la Sebiș nu mai poate fi primar
Comentează 4

În primăvara lui 2014 ANI a stabilit că edilul din Sebiș, Gheorghe Feieș, e incompatibil. De atunci, primarul se judecă, pentru a-și păstra scaunul. A fost reales primar, în 2016, însă, în final, nu își poate păstra funcția.

ANI a stabilit că Gheorghe Feieş s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iunie 2008 - 22 aprilie 2013, întrucât, simultan cu funcția de primar, a deținut și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003. „Respinge recursul declarat de reclamantul Feieş Gheorghe Petru împotriva sentinţei civile nr. 234 din 25 septembrie 2014 pronunţate de Curtea de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 17 ianuarie 2018”, se arată în minuta publicată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

Prin urmare Feieș va fi automat decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție publică vreme de trei ani, și urmează, degrabă, să îi înceteze mandatul de primar.

Sursa: evz.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite