Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Semineu electric si cel lemne – avantajele si dezavantejele fiecarui tip in parte

Daca pana cum ceva timp semineele erau considerate, de catre majoritatea romanilor, un lux, astazi, productia de masa a scazut preturile de achizitie si a dus la crearea unei game variate de modele ergnomice si moderne, potrivite oricaror stiluri decorative sau incaperi. 

Semineu electric si cel lemne – avantajele si dezavantejele fiecarui tip in parte
Comentează 0

Tocmai aceasta evolutie tehnologica si aparitia multiplelor modele de seminee contureaza, in mintea clientului, urmatoarea intrebare: ce sa aleg pentru locuinta mea? Unele persoane apreciaza caldura naturala, oferita de arderea lemnelor, dar la fel de comune sunt si cazurile in care dimensiunile reduse ale locuintei nu permit decat amplasarea modelelor electrice.

Despre semineele pe lemne

Un semineu lemne a fost folosit, inca din cele mai vechi timpuri, pentru prepararea hranei si incalzirea locuintei. Cu timpul, acesta a fost modernizat, existand posibilitatea de a fi creat dupa gustul si rigorile de design ale incaperii in care va fi amplasat, fara a renunta la randamentul termic.

Dincolo de ambianta placuta in incapere semineul pe lemne necesita un montaj special, realizat de specialisti, necesita cos pentru fum si o intretinere atenta. De asemenea, ai nevoie de cateva elemente de protectie (vatrai, gard sau grilaj de protectie, placi de vamerculit etc).

Iata cateva dintre avantajele unui semineu pe lemne:

  • caldura autentica, data de flacara naturala;
  • se poate opta si pentru sobe tip semineu, cu combustibil lemnos, pentru pregatirea hranei;
  • semineele pe lemne cu focar inchis pot fi folosite ca centrale termice;

Printre dezavantaje se numara:

  • odata montat, nu poate fi mutat;
  • necesita o pregatire anevoioasa a focului;
  • este mai potrivit pentru case;
  • necesita o sursa continua de lemn si un loc uscat pentru a-l stoca;

Semineele electrice – estetica, confort termic si lipsa costurilor de intretinere

Daca preferi o sursa de incalzire sigura, dar vrei sa te bucuri de imaginea lemnului ars, semineul electric este o buna varianta de achizitie. Cu o gama variata de modele, culori, dimensiuni, randamentul ridicat si functii moderne, semineele electrice sunt perfecte pentru locuintele de mici dimensiuni si pentru clientii comozi.

In ceea ce priveste modelele de seminee electrice existente in Romania, nu trebuie neglijat pretul. Comparativ cu modelul pe lemne, ce necesita combustibil permanent si are costuri mari de instalare, cel electric asigura functionarea pe efect de flacara, costa doar 3 bani/ora si contribuie la reducerea costurilor lunare.

Dincolo de utilitate, multi dintre clienti iau in calcul si aspectul vizual, iar semineele electrice reprezinta combinatia perfecta dintre eleganta si modernism, puse in valoare de confortul termic ridicat. Modelele avansate chiar permit alternarea parametrilor precum culoarea focului, viteza acestuia, forma focului si intensitatea luminoasa, permitandu-ti sa reglezi in amanunt felul in care va “arde” focul digital.

Iata cateva dintre functiile avansate ale semineelor electrice:

  • Trepte de putere - prin care ai un control mai bun asupra temperaturii si a consumului;
  • Termostat – permite pastrarea unei temperaturi dorite in incapere;
  • Telecomanda – o optiune de luat in considerare pentru persoanele comode;
  • Timer – se poate regla intervalul de functionare;
  • Afisaj digital – util pentru a observa parametrii de functionare ai semineului.

Daca nu esti convins ce tip semineu se potriveste locuintei tale, contacteaza specialistii SemineeSibiu.ro. Vasta experienta pe piata din Romania, promptitudinea si seriozitatea echipei noastre te vor ajuta sa faci cea mai buna alegere pentru locuinta ta.


Scrie un comentariu

trimite