Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Șeful armatei britanice spune că populația ar trebui să se pregătească de război

Șeful armatei britanice, generalul Patrick Sanders, a declarat că populaţia din Regatul Unit trebuie să fie pregătită să ia armele în mână într-un război împotriva Rusiei condusă de Vladimir Putin, deoarece armata profesionistă din prezent este prea mică. Ministerul Apărării de la Londra a fost nevoit să intervină şi să precizeze că nu are planuri de recrutare, scrie hotnews.ro care citeză The Guardian.

Șeful armatei britanice spune că populația ar trebui să se pregătească de război
Comentează 0

Şeful Statului Major General a evidenţiat exemplul Suediei, care tocmai a reintrodus o formă de serviciu naţional, pe măsură ce se apropie de aderarea la NATO.

În discursul său, şeful armatei a spus că Marea Britanie ar trebui să urmeze în linii mari exemplul Stockholmului şi să ia „măsuri pregătitoare" pentru a permite societăţii să fie gata de război. O astfel de acţiune nu este „doar de dorit, ci esenţială", a adăugat el.

Bazele „mobilizării naţionale" nu pot fi limitate la ţările vecine sau apropiate de Rusia şi, prin urmare, oamenii obişnuiţi din Regatul Unit ar trebui să se alăture armatei regulate britanice - care are 74.110 militari cu normă întreagă - pentru a respinge o ameninţare activă la adresa Europei continentale.

„Nu vom fi imuni şi, în calitate de generaţie de dinainte de război, trebuie să ne pregătim în mod similar - şi acesta este un demers la nivelul întregii naţiuni. Ucraina ilustrează în mod brutal faptul că armatele regulate încep războaiele, dar armatele cetăţeneşti le câştigă", a spus generalul.

Intrați AICI pentru detalii.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite