Vremea Romania, Arad -8°C

Stiri Arad

Fiii satului la Secusigiu, ediția a VIII-a

Fiii satului la Secusigiu, ediția a VIII-a
Comentează 0

Ca în fiecare an, Secusigiu nu uită să își cheme fiii acasă, pentru a sărbători împreună, cea mai frumoasă  zi din an pentru Secusigiu. Un obicei foarte frumos  care se păstrează de ani și ani la Secusigiu , pentru că aici sunt oameni  care  trăiesc cu sufletul aproape de satul  în care s-au născut. Primarul  Ilie Cheșa (Iliuță pentru prieteni) este un om cu sufletul și cu faptele alături de comuna Secusigiu și asta o demonstrează mereu, zbaterile lui ca primar și a echipei din Primărie.

Personal îl admir și respect pentru că pune suflet, pentru că nu a uitat niciodată oamenii  care și-au adus aportul la ceea ce înseamnă  Secusigiu. E lucru mare să nu uiți de cei care și –au dat viața pe front dar este un lucru foarte frumos să nu uiți de văduvele acestora, să nu uiți să-ți cinstești dascălii și lista continuă.

Cel mai frumos lucru este să nu uiți să fii om.Chiar dacă Iliuță este din viță de  maramureșean, a copilărit  aici în Banatul Mureșean, este foarte legat de loc și oameni, de aceea este primarul care  cinstește oamenii de valoare ai Secusigiului,  este o plăcere să vii la Secusigiu, dar este un lucru frumos sa vezi oameni care la vârstă înaintată urcă pe scenă cu lacrimi în ochi plini de bucurie, pentru că ceea ce au făcut pentru sat  și oameni nu a fost dat uitării.

Anul acesta primarul  împreună cu consiliul local au acordat diplome  foștilor primari de Secusigiu care au condus comuna înaintea lui. A fost un eveniment emoționant pentru toți cei prezenți, dar înainte de toate este un gest frumos , o cinste acordată acelor oamenii care au fost alături de semenii lor.

După masă de la orele 18  sărbătoarea a continuat cu un foarte frumos program artistic în compania Ansamblului de dansuri Sorocul de la Secusigiu cu soliștii Diana Mihuț , Silivan Covaci și Andreea Ardelean,  dar și a oaspeților veniți de la Oradea, Ansamblul  ,,Crișana,, un ansamblu deosebit cum rar întâlnești , coregraf Ioan Silaghy și Ady Balog, împreună cu soliști de marcă printre care distinsa doamnă  Maria Sidea apoi o tânără solistă, deosebită de asemenea, Geta Negrău și alții, pentru că joc și voie bună ca la Bihor nu găsești nicăieri.

Ansamblul Junii Podgoriei de la Ghioroc au încântat și ei publicul  iar alături de ei cunoscuta și tinerica solistă BiancaTomoiagă. Desigur așa cum se obișnuiește  la Secusigiu  concomitent s-a desfășurat Festivalul Papricașului, în cadrul căruia a avut loc un concurs, iar câștigătorii au fost premiați. Generalul  împreună cu  trupa și soliști de marcă au fost cei care  au făcut ca acest eveniment să  se termine abia târziu în noapte pentru că  soliste de marcă au ținut publicul în picioare, începând cu Claudia Ionaș care a atras copiii lângă scenă ca în fiecare an, apoi  Diana Selagea, o voce de excepție, o voce care am putea-o asculta zi și noapte, dar nu în ultimul rând o superbă voce venită tocmai din Banat , Zorica Savu, o doamnă foarte populară dar mai ales îndrăgită de  toți cei care iubesc muzica autentică, și de ce să nu spunem de toți cei  ce iubesc (sunt îndrăgostiți) iar doamna Zorica le face viața mai frumoasă  acea  piesă ce atinge multe inimi  ,, O zi din viața mea,, dar și alte piese de suflet care aduc un strop de fericire în viața oamenilor.

Deși noaptea se lăsase de mult, Secusigiu  își trăia frumoasa sărbătoare , făcând ca toți cei prezenți să se simtă ,,ACASĂ,,.

usigiu

Articole asemanatoare