Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Secretul longevităţii de la un bărbat care a trăit 256 de ani

Pare o vârstă imposibil de atins şi, totuşi, se spune că a trăit 256 de ani. 

Secretul longevităţii de la un bărbat care a trăit 256 de ani
Comentează 0

Potrivit unui articol din New York Times, publicat în anul 1930, profesorul Wu Chung-chieh a povestit despre descoperirile făcute în documentele Imperiului Chinez din anul 1827, legate de Li Ching Yuen, care aniversa 150 de ani. Alte documente atestau că omul împlinea 200 de ani în 1877.

Li Ching Yuen şi-a început să lucreze cu plantele medicinale încă de când avea 10 ani. Adună ierburi din munţi şi învaţă despre potenţialul lor de a prelungi viaţă. El a călătorit în Kansu, Shansi, Tibet, Annam, Siam şi Manchuria pentru a studia şi strânge diverse plante. Timp de 40 de ani a trăit cu ierburi precum goji şi ginseng sălbatic şi vin din orez. În 1749, la 71 de ani, Li Ching Yuen a intrat în serviciile armatei chineze că instructor de arte marţiale. Potrivit martorilor vremii, Li s-a căsătorit de 23 de ori şi a avut peste 200 de copii.

Nu a fost singurul

Potrivit unuia dintre discipolii lui Li, acesta a întâlnit un bătrân de 400 de ani, care l-a învăţat despre exerciţiile Qigong şi despre dietele care pot prelungi viaţă. Pe patul de moarte, bătrânul i-a spus lui Li: „Am făcut tot ce aveam de făcut pe acest pământ” şi i-a dezvăluit secretul longevităţii şi sănătăţii sale: „Ţine-ţi inima liniştită, stai că o ţestoasă, mergi sprinten că un porumbel şi dormi că un câine”. Li a transmis şi el secretul longevităţii discipolilor săi.

sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite