Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Are 112 ani și 120 de nepoți și nu a mers niciodată la doctor. Secretul longevității ei te va lăsa mască

Fayikiye Soker, o femeie din Turcia, spune că nu a fost niciodată la un doctor, dezvăluind că râsul este cel mai bun medicament, acesta ținând-o în viață sănătoasă tun.
 

Are 112 ani și 120 de nepoți și nu a mers niciodată la doctor. Secretul longevității ei te va lăsa mască
Comentează 0

Are 112 ani și 120 de nepoți și spune că secretul longevității ei e și faptul că a mâncat și a băut cu moderație, însă cel mai mult a ajutat-o faptul că a râs cât mai mult posibil. Fayikiye Soker trăiește într-un sat de lângă orașul Samandag, situat în sudul provinciei Hatay, Turcia, și este una dintre cele mai bătrâne femei din țară. Ea spune că râde și face glume tot timpul, fiind o sursă constantă de bucurie pentru uriașa ei familie.

„Dumnezeu mi-a dat o viață așa lungă. Sper ca Dumnezeu să le dea tuturor viață lungă. Cred că unul dintre secretele longevității este să răzi tare și des”, a spus femeia, care e convinsă că va mai trăi o perioadă bună. Fayikiye are opt copii, care i-au făcut 120 de nepoți, are o mulțime de strănepoți și chiar și doi stră-strănepoți.

În tinerețe, Soker a lucrat ca moașă și de aceea acum e văzută ca dădacă pentru copii, nu dor în familia ei, ci în întregul sat.

sursa: libertatea.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite