Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se modernizeză rețeaua de apă din Buteni

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a semnat certificatul de urbanism pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă din localitatea Buteni. Acest document este necesar pentru întocmirea documentației tehnice aferente demarării efective a lucrării. Deoarece, în aceeași zonă, se află în implementare un alt proiect, de amenajare de piste de biciclete, lucrările de modernizare a rețelei de apă se vor corela cu proiectul menționat.

Se modernizeză rețeaua de apă din Buteni
Comentează 0

„Continuăm dezvoltarea infrastructurii județului Arad, pe toate palierele. În acest caz, prin semnarea certificatului de urbanism, dorim să modernizăm rețeaua de apă, astfel încât locuitorii din Buteni să beneficieze de apă potabilă cu o calitate cât mai mare cu o distribuție a acesteia în parametri economici normali, fără pierderi pe rețea. În ultimii șapte ani, Consiliul Județean Arad s-a implicat, direct sau prin cofinanțări, la dezvoltarea tuturor orașelor și comunelor din județ, fie că ne referim la infrastructura rutieră, la rețeaua de gaze sau la cea de apă și canalizare”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Prin acest proiect se va înlocui rețeaua de aducțiune a apei potabile pe tronsonul Sebiș-turnul de apă din Buteni. De asemenea, se vor moderniza vanele și hidranții din rețeaua de distribuție Buteni. Rețeaua de aducțiune se va amplasa adiacent drumului județean Sebiș-Buteni, în funcție de spațiul disponibil – dreapta sau stânga drumului –, asigurându-se subtraversarea tronsonului rutier.

Fotografia are rol ilustrativ

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite