Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Școala de Turism Alternativ în vizită la Centru de Informare Turistică de la Margina și la Școala de Aviație din Buziaș

Școala de Turism Alternativ în vizită la Centru de Informare Turistică de la Margina și la Școala de Aviație din Buziaș
Comentează 0

Asociația Turism Alternativ a organizat sâmbătă, 27 iunie, o excursie pentru cele trei promoții de ghizi de turism, din Arad și Timișoara, aflate în pregătire la Școala de Turism Alternativ. Viitorii ghizi au vizitat două locații principale, ambele în județul Timiș, și anume Centrul de Informare Turistică de la Margina, respectiv Școala de Aviație Aero West din Buziaș. Cele trei promoții de ghizi au avut ocazia să se cunoască între ele și să facă networking, să socializeze și să schimbe păreri.

Ziua a început cu vizitarea Centrului de Informare Turistică de la Margina, unde grupul a fost întâmpinat de către Damaris Sivu, care a povestit despre împrejurimi și despre activitatea centrului turistic. Apoi s-a optat pentru un circuit cu căruțe trase de cai la Muzeul Satului din Sintești, diverse gospodării locale și la Biserica de lemn din Margina. Prânzul a fost servit la stână și a constat în produse specifice, precum mămăligă tăiată cu ață, tochitură și plăcintă cu urdă. Din program nu a lipsit, bineînțeles, nici oprirea în lanul de lavandă și un scurt popas la Fabrica de Oțet, în prezent în stare avansată de degradare, dar care încă își păstrează din farmecul de odinioară. Istoricul fabricii ne-a fost prezentat de Teodor Stoica, un coleg pasionat de istorie locală.

La Buziaș grupul a fost întâmpinat de primarul orașului, domnul Sorin Munteanu, care a povestit despre potențialul turistic al stațiunii și de planurile administrației, iar mai apoi Alexandru Popovici, director tehnic al Aero West și cursant al Școlii de Turism Alternativ a făcut o scurtă prezentare a școlii de aviație, a vorbit despre istoria și tradițiile aviatice din Banat și a ținut o scurtă prezentare a principiilor de baza ale construcției avionului. Programul a continuat cu prezentarea avioanelor de școală și antrenament din hangar și prezentarea avioanelor AN-2 din Divizia de agricultură. Coffee break-ul și discuțiile libere au fost însoțite de un minirecital folk sustinut de colegul Valeriu Iocșa și chitara lui. Ziua sa încheiat cu plecarea spre centrul stațiunii, un scurt tur ghidat și o plimbare prin Parcul cu Platani și celebra colonadă de la Buziaș.

„Mă bucur că încet, încet, am început să ne reluăm activitatea după pandemie și că am putut organiza acest info trip pentru cursanții noștri. Am dorit de mult să ajungem la Margina, la acest centru de informare turistică despre care am auzit doar lucruri frumoase. Am vrut ca viitorii ghizi să vadă cum funcționează un asemenea centru. Cred că am putut vedea cel mai bun exemplu care demonstrează faptul că dacă există pasiune, perseverență și viziune poți realiza lucruri frumoase oriunde! Felicitări lui Damaris Sivu și întregii echipe de la Centru de Informare! Vizitele de la Buziaș și de la școala de pilotaj se datorează invitației făcute de colegul nostru Alexandru Popovici, o persoană extrem de paisonată de ceea ce face și care, împreună cu echipa de la Buziaș, a reușit să pună Timișul pe harta școlilor de aviație din România. Sunt fericit să văd tot mai multe exemple pozitive în turism și tot mai mulți oameni implicați și pasionați în acest domeniu și sper ca și viitorii noștri absolvenți să aibă o contribuție la dezvoltarea turismului la noi în țară!”, a declarat Mario Csipai, președinte Asociația Turism Alternativ.

Galerie foto (23)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite