Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Șcheau: Situaţia tensionată de la Chişinău nu trebuie să anuleze rezultatele obţinute până acum de Republica Moldova în drumul pro-european

Șcheau: Situaţia tensionată de la Chişinău nu trebuie să anuleze rezultatele obţinute până acum de Republica Moldova în drumul pro-european
Comentează 2

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, a fost arestat săptămâna trecută, după ce Parlamentul de la Chişinău a votat ridicarea imunităţii sale. Asupra sa sunt aduse acuzaţii grave de implicare în devalizarea sumei de 1 miliard de euro din băncile moldovene.

„Arestarea fostului premier Vlad Filat, liderul PLDM, pentru potenţiala implicare în ceea ce s-a numit furtul miliardului a venit ca un bumerang pe scena politică locală. Situaţia este şi mai inedită dacă ne amintim că Vlad Filat era cel care anunţa în 2013 începutul luptei anticorupţie în Republica Moldova. Indiferent de evoluţia procesului sau de alte acuzaţii care pot apărea în acest caz, Moldova trebuie să privească înainte. Proiectul european este cel care trebuie să primeze în faţa persoanelor. Politicienii vin şi pleacă din funcţii, dar proiectul trebuie să continue. Este singura şansă ca această ţară să prospere. Rămânerea la conducere a Alianţei pentru Integrarea Europeană ar fi un gest de maturitate politică şi înţelepciune a partidelor componente. PLDM trebuie să treacă raţional peste acest moment şi împreună cu PDM şi PL trebuie să îşi asume în continuare rolul de lideri ai proiectului european. Alternativa este o retrogradare a Moldovei spre spaţiul influenţei ruse totale. Această ţară şi aceşti oameni au făcut eforturi impresionante în ultimii ani, iar situaţia tensionată de la Chişinău nu trebuie să anuleze rezultatele obţinute până acum de Republica Moldova în drumul pro-european. În cadrul Parteneriatului Estic, Moldova a fost cea mai implicată dintre cele 6 ţări în cursul acţiunilor, iar drept recunoaştere cetăţenii moldoveni pot circula acum fără viză în UE”, a declarat Ion Şcheau.

„În acelaşi timp, România trebuie să rămână în continuare responsabilă în a sprijini proiectul european al Republicii Moldova, atât datorită legăturii noastre sufleteşti cu cei de peste Prut, cât şi ca stat membru UE. Europa are nevoie de ţări stabile la graniţa sa estică, mai ales având în vedere turbulenţele serioase din regiune”, a mai explicat deputatul PNL Ion Şcheau.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite