Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

SCANDAL la alegerile din PSD Arad. Cheșa și Măduța s-au certat pe voturi

Alegerile din PSD Arad care au avut loc astăzi, la Casa de Cultură a Sindicatelor, nu au schimbat liderii nici la organizația județeană, nici la cea municipală. În al doilea caz, a fost, însă, circ în sală.

SCANDAL la alegerile din PSD Arad. Cheșa și Măduța s-au certat pe voturi
Comentează 2

Deputatul Dorel Căpar a fost reales președinte al organizației județene, fiind singurul candidat la Conferința Județeană. S-a anunțat că Dorel Căprar a obținut unanimitatea celor 674 de delegați. Nu a numărat însă nimeni voturile, ci doar s-a prespusus că nu au existat voturi contra sau abțineri. Nici nu s-ar fi putut număra sute de mâini ridicate într-o sală întunecată, pentru că reflectoarele băteau doar pe scenă, de unde nu prea erau vizibili delegații.

Imediat ce a fost reales, Căprar și-a început discursul cu amenințări către unii dintre colegi. Cei care nu ar fi prea implicați în viața partidului.

”S-ar putea ca pe viitor cu unii să nu fim foarte buni prieteni, dar pentru un simplu motiv: dacă nu vor vrea să muncească pentru această organizație. Cei care o să ne înhămăm la căruța PSD Arad și vom câștiga alegerile, cu siguranță vom avea zile foarte bune”, a spus președintele PSD Arad.

Scandal la filiala municipală

Tot astăzi au avut loc alegeri și la organizația municipală, unde a fost reales președinte deputatul Flavius Măduța. În acest caz a mai existat un al doilea candidat, Ilie Cheșa, înscris în cursă abia vineri seară.

Cheșa a reușit să provoace tensiuni în sală în timpul discursului său, în care nu a ezitat să-l atace pe contracandidatul Măduța, căruia i-a reproșat că nu prea a făcut treabă în ultimii doi ani.

Un adevărat circ a ieșit însă după numărătoarea voturilor, pentru că s-au dovedit mai multe decât numărul de delegați prezenți la alegeri. În timp ce Măduța a obținut 100 de voturi, Cheșa a obținut 91. Tabăra lui Ilie Cheșa a suspectat o fraudă și a provocat o dispută verbală.

Purtătorul de cuvânt al PSD Arad, Flavius Ghender (aflat în tabăra deptatului Măduța, la cabinetul căruia lucrează) a declarat că voturile în plus au rezultat din cauză că o parte dintre delegați nu semnaseră prezența, iar inițial s-a crezut că vor exista 186 de votanți.

Îl vor pe Dragnea

În cadrul Conferinței Județene a fost aprobată și o rezoluție privind susținerea lui Liviu Dragnea pentru președinția PSD.

”Noi ca organizație avem posibilitatea să sprijinim pe unul dintre candidați și eu vă propun să-l sprijinim pe domnul Liviu Dragnea”, s-a adrestat Dorel Căprar delegaților, care au votat cu unanimitate propunerea sa.

Președintele PSD Arad a propus și o a doua rezoluție, respectiv ca președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, prezent la Conferința Județeană, să fie susținut pentru funcția de președinte executiv al PSD.

Zgonea l-a întrerupt însă pe Căprar înainte de a supune la vot rezoluția, spunând că nu e momentul unei astfel de susțineri, pentru că pentru moment nu candidează.
 

Galerie foto (19)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite