Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Scandal de proporții la vârful Jandarmeriei Române: șeful instituției, în proces cu proprii subordonați

Scandal de proporții la vârful Ministerului de Interne. Șeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, a dat în judecată instituția pe care o conduce. Asta pentru că ar fi încasat ilegal bani pentru un curs, iar instituția i-ar fi luat înapoi, relatează Realitatea PLUS.

Scandal de proporții la vârful Jandarmeriei Române: șeful instituției, în proces cu proprii subordonați
Comentează 0

Este o situație fără precedent. Practic Jandarmeria va fi apărată, în acest proces, chiar de cei care îi sunt subordonați comandantului.

Surse Realitatea PLUS spun ca totul ar fi pornit de la o suma de bani. Procesul a fost deschis la Tribunalul Bucuresti inca de anul trecut, iar pe data de 20 octombrie a acestui an, Bogdan Enescu urmeaza sa se prezinte in fata instantei, si asta pentru ca amgistratii au decis ca atunci va avea loc ultimul termen.

Sursele mai spun ca in trecut seful Jandarmeriei Române ar fi participat la un curs de calificare de nivel înalt, fără să fie trimis de instituție. Potrivit surselor citate, ar fi vorba despre un curs efectuat la Colegiul National de Aparare din cadrul Unitatii Nationale de Aparare despre Politici si Strategii de Securitate Națională, care s-ar fi întinis pe durata douăsprezece săptămâni. Problema pare să fi pornit de la faptul că acesta a decontat cheltuielilie din banii instituției. Când instituția i-a oprit banii, acesta i-a dat în judecată. Se pare că Bogdan Enescu motivează participarea la acel curs că ar fi fost în beneficiul instituției.

Culmea este că acesta are in subordine Departamentul Juridic, caruia el trebuie sa le dea directii si indecatii. 

Într-un punct de vedere oferit Realitatea Plus, Bogdan Enescu a afirmat: "Este vorba despre o chestiune administrativă pentru îndreptarea unor erori materiale ale unor documente emise de Direcția de resurse umane. Doar instanța civilă poate indrepta erorile respective".

Sursa: realitatea.net

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite